Rekonštrukcia a investičná podpora COVP Farského 9
Rekonštrukcia a investičná podpora COVP Farského 9
Základné informácie:
Cieľom projektu je zvýšenie počtu žiakov strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb Farského 9 na praktickom vyučovaní formou vytvorenia priestorov podobnému podnikateľskému sektoru. Prostredníctvom projektu budú komplexne zrekonštruované štyri podlažia v celkovej rozlohe 2 855 m2, vďaka čomu sa zvýši energetická hospodárnosť objektu na Harmincovej ulici č.1 (ďalej len „objekt Harmincova 1“). Súčasťou projektu je obstaranie a modernizácia materiálno – technického vybavenia odborného pracoviska pre praktické vyučovanie, odborný výcvik, odbornú prax (odborov potravinárstvo – podnikanie v potravinárstve, potravinárstvo – potravinár – kvalitár, výživa, ochrana zdravia a hodnotenie potravín, výživa a šport, výroba potravín, mäsiar, lahôdkar, mäsiar – kuchár, pekár, cukrár, cukrár kuchár, cukrár pekár, biochemik – mliekarenská výroba, biochemik – výroba p iva a sladu, mäsiar) a celoživotné vzdelávanie, jazykových učební, odborných dielní, odborných učební, prednáškových a vyučovacích miestností. Predpokladaný termín realizácie projektu je 25 mesiacov.
Aktivity BSK:
- Rekonštrukcia a modernizácia objektu Harmincova 1
- Modernizácia materiálno-technického vybavenia odborných pracovísk objektu Harmincova 1
- Zvýšenie energetickej efektívnosti objektu Harmincova 1
Cieľové skupiny: Žiaci, účastníci ďalšieho vzdelávania a pedagógovia
Výstup projektu: Komplexne zrekonštruovaný objekt Harmincova 1 spolu s novým materiálno – technickým vybavením
Rozpočet projektu: 3 432 122,64 EUR
Spolufinancovanie BSK: 171 606,13 EUR (5%)
Dofinancovanie BSK: 1 389 681,00 EUR (stavebné práce vrátane rezervy, bežné a kapitálové výdavky, na obstaranie materiálno-technického vybavenia vrátane rezervy, autorský a stavebný dozor)
Trvanie projektu: 05/2020 – 12/2023
Zodpovedný za realizáciu projektu: Odbor stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov; Odbor školstva, mládeže a športu; Odbor investičných činností a verejného obstarávania
Súlad so schválenými Prioritami BSK:
Projekt je zaradený do AP BSK č. OŠMaŠ_3 pod názvom „Rekonštrukcia a investičná podpora Centra odborného vzdelávania a prípravy v pekárstve a cukrárstve a v mäsiarstve a lahôdkárstve, Farského 9, Bratislava“
Kód žiadosti o NFP: 302021J208
Operačný program: Integrovaný regionálny operačný program 2014-2020
Aktuálny stav: v procese
- do 31.03.2023 prebieha realizácia stavebných prác
- 1Q/2023 prebieha proces obstarania MTV