Úvod Regionálny rozvoj Projekty Prebiehajúce projekty Rekonštrukcia a investičná podpora COVP Farského 9

Rekonštrukcia a investičná podpora COVP Farského 9

Rekonštrukcia a investičná podpora COVP Farského 9

Základné informácie:

Cieľom projektu je zvýšenie počtu žiakov strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb Farského 9 na praktickom vyučovaní formou vytvorenia priestorov podobnému podnikateľskému sektoru. Prostredníctvom projektu budú komplexne zrekonštruované štyri podlažia v celkovej rozlohe 2 855 m2, vďaka čomu sa zvýši energetická hospodárnosť objektu na Harmincovej ulici č.1 (ďalej len „objekt Harmincova 1“). Súčasťou projektu je obstaranie a modernizácia materiálno – technického vybavenia odborného pracoviska pre praktické vyučovanie, odborný výcvik, odbornú prax (odborov potravinárstvo – podnikanie v potravinárstve, potravinárstvo – potravinár – kvalitár, výživa, ochrana zdravia a hodnotenie potravín, výživa a šport, výroba potravín, mäsiar, lahôdkar, mäsiar – kuchár, pekár, cukrár, cukrár kuchár, cukrár pekár, biochemik – mliekarenská výroba, biochemik – výroba p iva a sladu, mäsiar) a celoživotné vzdelávanie, jazykových učební, odborných dielní, odborných učební, prednáškových a vyučovacích miestností. Predpokladaný termín realizácie projektu je 25 mesiacov.

Aktivity BSK:

  1. Rekonštrukcia a modernizácia objektu Harmincova 1
  2. Modernizácia materiálno-technického vybavenia odborných pracovísk objektu Harmincova 1
  3. Zvýšenie energetickej efektívnosti objektu Harmincova 1

Cieľové skupiny: Žiaci, účastníci ďalšieho vzdelávania a pedagógovia

Výstup projektu: Komplexne zrekonštruovaný objekt Harmincova 1 spolu s novým materiálno – technickým vybavením

Rozpočet projektu:  3 451 904,55 EUR

Spolufinancovanie BSK:  172 595,23 EUR (5%)

Dofinancovanie BSK: 

  • 380 000,00 EUR
    (ide o predpokladanú výšku výdavkov na dodatočné stavebné práce)
  • 230 000,00 EUR
    (dofinancovanie materiálno-technického vybavenia)
  • 34 444,00 EUR
    (autorský a stavebný dozor)

Trvanie projektu: 10/2020 – 2Q/2023

Zodpovedný za realizáciu projektu: Odbor stratégie, územného rozvoja a riadenia projektov; Odbor školstva, mládeže a športu; Odbor investičných činností a verejného obstarávania

Súlad so schválenými Prioritami BSK:

Projekt je zaradený do AP BSK č. OŠMaŠ_2 pod názvom „Rekonštrukcia a investičná podpora Centra odborného vzdelávania a prípravy v pekárstve a cukrárstve a v mäsiarstve a lahôdkarstve, Farského 9, Bratislava“

Kód žiadosti o NFP: 302021J208

Operačný program: Integrovaný regionálny operačný program 2014-2020

Aktuálny stav:  v procese

  • 09/2022 Stavebne ukončené, prebieha proces prípravy kolaudácie stavby, súťaží sa MTV

Prečítajte si viac

Rekonštrukcia odborných učební pre cukrárov, pekárov či mäsiarov je hotová

0
Bratislavský samosprávny kraj sa pustil do modernizácie školských budov a revitalizácie Centier odborného vzdelávania a prípravy. Jedným z takých bude aj pracovisko Strednej odbornej školy gastronómie a...