Ocenenie v sociálnej oblasti: Ružena Mičunková je inšpiráciou pre všetkých, ktorí pracujú v oblasti sociálnych služieb

6211

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) každoročne odovzdáva ocenenia pracovníkom v sociálnej oblasti. Inak tomu nebolo ani v roku 2023. Ocenených bolo 35 zamestnancov. Rovnako si ocenenie prevzalo aj päť prijímateľov sociálnych služieb a jedno zariadenie. Župa má celkovo vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 14 zariadení sociálnych služieb.

Ružena Mičunková sa pripojila k tímu Centra sociálnych služieb MEREMA v Modre v roku 2003 a odvtedy stala sa neoddeliteľnou súčasťou ich spoločnosti. Pôvodne nastúpila ako zdravotná sestra, no vďaka svojej príkladnej odbornosti a profesionálnemu prístupu k práci bola v roku 2007 povýšená na funkciu úsekovej sestry na dislokovanom pracovisku.

„HODNOTA ČLOVEKA NIE JE V TOM, ČO UROBIL PRE SEBA, ALE PRE INÝCH“

Záväzok k najzraniteľnejším

Dislokované pracovisko, kde pani Mičunková pôsobí, sa vyznačuje osobitne náročnou skladbou prijímateľov sociálnych služieb. Stará sa o klientov priradených do VI stupňa odkázanosti, ktorí sú veľmi ťažko mentálne postihnutí, imobilní, inkontinentní a nemôžu komunikovať. Práca s takto znevýhodnenými jedincami je mimoriadne náročná nielen fyzicky, ale aj emocionálne.

Pani Mičunková sa denne stretáva s množstvom výziev, ktoré vyžadujú nielen odborné zručnosti, ale aj hlbokú empatiu a citlivosť. Jej schopnosť správne a včas vyhodnotiť situácie a adekvátne reagovať je dôsledkom jej skúseností a vynikajúcej pozornosti k detailom. Jej prístup k práci je zodpovedný a vzorový, pričom svoje krédo „O chlapcov sa snažím starať, ako o vlastné deti“ aplikuje denne pri starostlivosti o svojich klientov.

Vďaka za obetavosť

Za svoju dlhoročnú a obetavú prácu získala Ružena Mičunková uznanie nielen od svojich kolegov, ale aj od prijímateľov sociálnych služieb a ich opatrovníkov. Jej prínos k zlepšeniu životov tých, ktorí sú na pomoc iných odkázaní, je neoceniteľný.

CSS MEREMA a celá komunita sú hlboko vďační za všetko, čo Ružena Mičunková urobila a naďalej robí pre zlepšenie kvality života svojich klientov. Jej príklad odbornosti a ľudskosti je inšpiráciou pre všetkých, ktorí pracujú v oblasti sociálnych služieb.