Malokarpatské múzeum v Pezinku predstavuje revolučný degustačný program

274
Malokarpatské múzeum v Pezinku predstavuje revolučný degustačný program
Malokarpatské múzeum v Pezinku predstavuje revolučný degustačný program

Jesenná novinka – zážitková degustácia vína kombinuje umelecké a výtvarné prvky s hravou edukáciou o histórii vinohradníctva v oblasti Malých Karpát. Návštevníci sa môžu tešiť na zábavné a praktické rady o kultúre pitia vína prostredníctvom projekcií, animácií, hudby či farieb.

Degustácia s vysokou umeleckou a výtvarnou hodnotou 

Zážitková ochutnávka je určená pre laické publikum, ktoré za 1,5 hodiny doslova „vtiahnu do deja“ efektné dronové zábery, vizuálne upravené historické pohľadnice malokarpatských miest, rytiny či archívne listiny. Návštevníkom umožní preniknúť do tajov degustačných techník, naučia sa hodnotiť víno, správne čítať etikety na fľašiach ale aj zaujímavosti z procesu výroby, skladovania i samotného predaja vína. Na degustáciu sa môžu záujemcovia objednať dopredu v skupinách od minimálne 10 do maximálne 40 ľudí mailom: monika.chvostekova@muzeumpezinok.sk, alebo telefonicky na čísle 0911 404 053.

Spolupráca so špičkovými vizuálnymi umelcami

Malokarpatské múzeum v Pezinku spolupracovalo na novom multimediálnom degustačnom programe, aký na Slovensku ešte nie je, s ateliérom doc. Mgr. art. Marcela Benčíka, ArtD., ktorý je prorektorom pre medzinárodnú spoluprácu na Vysokej škole výtvarných umení. Súčasťou tímu sú ďalšie zvučné mená:
Doc. Mgr. art. Jana Hojstričová, ArtD. – vedúca Ateliéru fotografie na VŠVU (zodpovedá za fotografiu a dronové zábery),
Mgr. art. Rastislav Sedlačík, ArtD., vedúci Ateliéru 3EAM na Katedre maliarstva VŠVU (má na starosti vizuálnu úpravu stien a omietok v degustačnej miestnosti. 

Technickú a technologickú časť projektu zastrešuje firma BEBE media, ktorá okrem iného pomáhala s dodaním časti technológií do Slovenského domu na nedávno skončenej letnej olympiáde v Paríži.

Unikátny projekt v múzejných kruhoch aj v cestovnom ruchu

Múzeum sa už teraz teší na ďalší úspech, ktorý tento projekt prinesie, a je hrdé na to, že môže spolupracovať s takými vynikajúcimi odborníkmi a inovatívnymi firmami. „Nechajte sa uniesť novou dimenziou zážitku a navštívte nás, aby ste sa presvedčili o tom, ako inovatívne a vzrušujúce môže byť spoznávanie histórie a kultúry Malokarpatského vinohradníctva vinárstva prostredníctvom umenia a technológií,“ pozýva riaditeľ Malokarpatského múzea v Pezinku Martin Hrubala.