Bratislavská župa ani tento rok nezabudla na svojich stredoškolákov. Opäť pre nich zorganizovala župný športový deň

280

Streda 25. septembra 2024 patrila stredoškolákom. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pre nich už po piaty raz pripravil Župný športový deň stredoškolákov BSK, ktorý sa konal v športovom areáli Mladá Garda na Račianskej v Bratislave. Podujatia sa zúčastnili nielen žiaci župných škôl, ale v športových disciplínach si zmerali sily a overili svoju zdatnosť aj žiaci šiestich škôl mimo zriaďovateľskej pôsobnosti BSK. Celkovo sa tohto špeciálneho dňa zúčastnilo cez 1300 žiakov.

„Je to jedinečné športové podujatie takého veľkého rozmeru v našom kraji. Cieľom je podporovať nielen šport a záujem o šport, ale aj tímového ducha, odhodlanie, disciplínu a pevnú vôľu. Šport nás učí mnohému, ako prekonávať prekážky, spolupracovať, ako sa radovať z úspechov, ale aj ako sa poučiť z prehier. Preto by som rád poďakoval ajspoluorganizátorom tohto podujatia – Slovenskej technickej univerzite v Bratislave, Mladej Garde STU,Krajskému stredisku športu pri Spojenej škole Ostredkova a mnohým ďalším za ochotu, ústretovosť  a pomoc pri organizovaní tohto skvelého podujatia,“povedal predseda BSK Juraj Droba.

Súťažilo sa vo viacerých disciplínach ako volejbal, florbal, futbal, plážový volejbal, vedomostná súťaž, 3×3 basketbal. Tento rok organizátori pridali aj novinku a to dievčenský futbal. Z atletických disciplín nechýbali beh na 100 m, beh na 800 m, MIX štafeta 4×100 m či skok do diaľky. 

Najúspešnejšou školou sa stala už druhý krát po sebe Spojená škola Novohradská (Gymnázium Jána Hronca), ktorá v atletických disciplínach získala opäť najviac bodov. Putovný pohár Michala Nálepku zostáva v ich rukách.