Oslava školskej komunity na Spojenej škole Pankúchova

203
Oslava školskej komunity na Spojenej škole Pankúchova
Oslava školskej komunity na Spojenej škole Pankúchova

V jedno jesenné popoludnie 2. októbra, sa vestibul Spojenej školy Pankúchova 6 premenil na pulzujúce centrum, keď sa rodičia, učitelia a žiaci stretli na príjemnej záhradnej párty. Tá sa stala nezabudnuteľným popoludním plným spoločenských stretnutí, zábavy a osláv. Stretli sa tu rodičia žiakov medzinárodného programu Intenational baccalaureate – Primary Years Program (PYP).

Atmosféra bola energická, rodičia si vymieňali príbehy a nadväzovali nové priateľstvá. Vrcholom podujatia bola imatrikulácia prvákov, srdečná ceremónia, ktorou sa oficiálne začala ich vzdelávacia cesta. Žiarivé úsmevy na tvárach detí hovorili za všetko – boli nadšené, že začínajú túto novú kapitolu vo svojom živote a stávajú sa tak oficiálnymi členmi našej školskej komunity.

Program spestrilo tanečné vystúpenie žiačok druhého ročníka, ktoré dodalo celému podujatiu nádych radosti a umeleckej kreativity. Dievčatá predviedli pôsobivú choreografiu, ktorá nielenže pobavila prítomných, ale aj ukázala talent a nasadenie malých tanečníc. Celým programom nás sprevádzala pani učiteľka Michaela Uličná, ktorej pohotovosť a  profesionálny prístup vytvorili príjemnú atmosféru a dodali akcii špeciálny nádych.

Pohostenie pripravené samotnými rodičmi bolo bohaté a pestré. Odrážalo rôznorodosť komunity, ktorá má členov z rôznych krajín sveta. Každý chcel prispieť niečím špeciálnym zo svoje národnej gastronómie. Hostia tak mali možnosť ochutnať mnohé lahôdky.

Na záver akcie sa konala bohatá tombola do ktorej bohatým dielom prispeli aj samotní rodičia za čo im patrí naše poďakovanie.

Záhradná párty na Spojenej škole Pankúchova 6 bola skutočne úspešná udalosť, ktorá posilnila väzby v rámci komunity a vytvorila nové priateľstvá. Sme presvedčení, že podobné akcie budú pokračovať a obohacovať našu školu aj naďalej.

Stretnutie s Danielom Hevierom – návšteva Spojenej školy Pankúchova 6

Špeciálne popoludnie s populárnym slovenským autorom

Už od skorého rána bolo v rušných učebniach Spojenej školy Pankúchova 6, cítiť vo vzduchu vzrušenie a očakávanie. 3. októbra bol totiž na našej škole výnimočný deň – mali sme sa stretnúť s Danielom Hevierom, jedným z najobľúbenejších slovenských spisovateľov, známym svojím nákazlivým humorom a strhujúcim rozprávaním. Aj napriek tomu, že naši žiaci študujú v medzinárodnom programe International baccalaureate, autorov slovenskej literatúry pre deti dobre poznajú. A tak sa všetci žiaci, učitelia a zamestnanci tešili a túžili zažiť nezabudnuteľné popoludnie s touto literárnou ikonou.

Podujatie začalo srdečným privítaním Daniela Heviera, aké vedia pripraviť iba deti. Už od prvej chvíle si nás pán Hevier získal svojím rozprávaním. Jeho slová kreslili živé obrazy, ktoré nás preniesli do sveta školských vylomenín a zážitkov z čias, keď bol ešte sám autor školákom. Pri počúvaní príbehov sa študentom rozžiarili oči radosťou a ich smiech sa ozýval chodbami.

Tým sa však zábava neskončila! V sprievode veselých zvukov klavíra sa pán Hevier pustil do spevu vlastných skladieb, pri ktorých sa celé publikum úžasne bavilo. Jeho humor a charizma sú skutočne nákazlivé a čoskoro celý vestibul školy spieval, tlieskal a hojdal sa do rytmu piesní. Neskôr nás pán Hevier poctil čítaním zo svojich najnovších kníh a veru bolo to, akoby slová ožili.

Vrchol popoludnia nastal, keď sa študenti stretli so samotným autorom. Pýtali sa ho, zdieľali svoje vlastné príbehy. Od pána spisovateľa dostali možnosť zapojiť sa do jeho projektu a stať sa tak súčasťou jeho budúcej knihy. Miestnosť bola naplnená nápadmi a vzrušením z tejto ponuky, zvlášť starší žiaci sa rozhodli zapojiť a ponuku využiť.

Na záver sa ani toto príjemné stretnutie nezaobišlo bez autogramiády, na ktorej autor láskavo podpisoval knihy, dopisoval venovania a zdieľal slová povzbudenia s každým jedným žiakom.

Keď som odchádzala zo školy, nemohla som sa ubrániť pocitu vďaky Danielovi Hevierovi za túto nezabudnuteľnú návštevu. Jeho vášeň, humor a oddanosť svojmu remeslu sú inšpiráciou pre nás všetkých. Tešíme sa na jeho ďalšiu návštevu a príležitosť byť opäť súčasťou jeho rozmarného sveta slov a zázrakov.