Úvod Stredná pre mňa Hotelová akadémia

Hotelová akadémia

Hotelová akadémia

Škola ponúka kvalitnú teoretickú, odbornú a jazykovú prípravu. Študenti absolvujú odbornú prax v prestížnych hoteloch na Slovensku aj v zahraničí (napr. Španielsko). Majú možnosť zapojiť sa do domácich aj medzinárodných projektov a získať certifikované barmanské, baristické, someliérske a carvingové kurzy.

Vďaka týmto skúsenostiam absolventi nadobudnú odborné kompetencie v oblasti hotelierstva, gastronómie a etiky.

Centrum odborného vzdelávania a prípravy
Mikovíniho 1, 831 02 Bratislava
🌐 www.hotelka.eu
✉️ Email: ha.mikoviniho@region-bsk.sk, sekretariat@hotelka.eu
📞 Tel: 02/4425 4300

Naše TOP výhody

✔ Odborná prax v top hoteloch (Grand Hotel River Park, Crowne Plaza, Hotel Devín, DoubleTree by Hilton, Hotel Pezinok, Sheraton Bratislava Hotel)
✔ Členstvo v Slovenskom zväze kuchárov a cukrárov
✔ Erasmus+ KA 1, KA 2
✔ eTwinning – ambasádorské centrum
✔ Programy Junior Achievement Slovensko
✔ Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu
✔ Stáže a exkurzie v zahraničí
✔ Účasť na odborných súťažiach
✔ Ponuka kurzov – barista, carving, someliér, barman

Výhody pre študentov

🍽 Jedáleň
🏋️‍♂️ Telocvičňa
🏫 Odborne vybavené učebne
📍 Dobrá lokalita a dostupnosť

Krúžky a voľnočasové aktivity

💰 Viac ako peniaze
🏆 Zručnosti pre úspech
🏨 Klub mladého hoteliera
🎭 Krúžok informatiky
🎭 Krúžok do divadla
📚 Príprava k maturite zo SJL
🌍 Medzinárodné projekty
⚽ Športový krúžok

Študijné odbory

3-ročné štúdium (výučný list)

📌 Kuchár (6445 H)

  • Absolvent učebného odboru kuchár je kvalifikovaný a schopný samostatne pracovať v oblasti spoločného stravovania v reštauráciách a hoteloch, ako aj ostatných zariadeniach spoločného stravovania.

📌 Čašník, servírka (6444 H)

  • Absolvent ovláda prácu spojenú so stolovaním, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby. zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, základné receptúry a technologické postupy bežných jedál, ovláda zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

5-ročné štúdium (maturitné)

📌 Hotelová akadémia (6323 K)

  • 5-ročné štúdium ukončené maturitnou skúškou a výučným listom. Po ukončení štúdia bude absolvent pripravený na samostatný výkon odborných hotelierskych a reštauračných činností. bude schopný samostatne podnikať. V prípade záujmu má možnosť pokračovať v štúdiu na vysokej škole.

2-ročné štúdium (pomaturitné kvalifikačné)

📌 Podnikanie v obchode, remeslách a službách (6403 L)

  • 2-ročné nadstavbové štúdium zamerané na prípravu odborných riadiacich pracovníkov v hotelierstve a gastronómii. Absolvent získa vedomosti a praktické zručnosti v oblasti reštauračného stravovania, strediskách účelového stravovania a v ďalších príbuzných službách cestovného ruchu. Štúdium je ukončené maturitnou skúškou.