Tip na piatok: Kultúrne leto na Hradbách

955

Ďalší letný festivalový deň na bratislavských mestských hradbách čaká Bratislavčanov už tento piatok, teda 20. augusta. Na ľudí čaká detské divadelné predstavenie, zábavno-vedomostný kvíz o Bratislave, ukážky historického šermu či koncerty mladej bratislavskej speváčky Teri Čikoš a uznávaného inštrumentalistu Stroona. Podujatím budú sprevádzať veselí moderátori z Neva divadla.

Program kultúrneho leta na Hradbách – Židovská ulica, pri Dóme sv. Martina:

14.00 Neva divadlo, improvizačné divadlo
14.00 – 19.00 Tostabur, vystúpenia halapartníkov
Najstaršia šermiarska skupina na Slovensku – Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel, predvedie skvelú historickú show pre veľkých aj malých.

15.00 Kapitán Kotvička, Divadlo Agapé
Kapitán Kotvička chytá na svojej lodi ryby a uloví starú fľašu, v ktorej sa skrýva správa o tom, že môže nájsť najväčší poklad sveta. Vydáva sa na dobrodružnú plavbu spoločne s deťmi – námorníkmi. Plavia sa po ostrovoch, kde musia spĺňať rôzne úlohy, až nakoniec nájdu najväčší poklad. Aký? To sa dozviete v predstavení.

16.00 Šermiarske vystúpenie Tostabur (Rytieri na Devíne)
Historická show Tovarišstva starých bojových umení pre malých aj veľkých.

16.30 Bratislavský kvíz s Martinom Zánim a Ludwigom Baginom
Vo vedomostnom kvíze o Bratislave si preveríte svoje znalosti o hlavnom meste a budete môcť vyhrať príjemné ceny. Sprievodca Martin Záni porozpráva veľa zaujímavostí a veselú náladu navodí moderátor Ludwig Bagin.

18.00 Šermiarske vystúpenie Tostabur (Rytieri na Devíne)
Historická show Tovarišstva starých bojových umení pre malých aj veľkých.

19.00 Teri Čikoš, koncert
Mladá slovenská speváčka, skladateľka, herečka a textárka odštartovala svoju kariéru v spolupráci s Janou Kirschner, ktorá jej produkovala debutový singel Letná. Odvtedy vydala niekoľko singlov, ktoré sa pravidelne objavujú v rebríčkoch najhranejších slovenských skladieb.

20.00 Stroon Dalibor Kocian
Známy slovenský multiinštrumentalista a hudobník, ktorého tvorba je špecifická zmes zvukov vibrafónu a elektroniky. Možno práve preto ju môžete počuť nielen v rádiu, ale aj v divadelných hrách a filmoch. Má za sebou plejádu zaujímavých spoluprác a sólových nahrávok: EP Infant Territories a album Temple Timbre Embers.

21.00 Ohňová šou Vertigo
Jedinečné spojenie akrobacie, tanečných prvkov a umenia tanca s ohňom. Na záver dňa vás čaká emotívna a pôsobivá show v úžasnom prostredí, ktoré ožíva históriou.

Bagbet SWAP v Klariskách
14.00 – 18.00

Máš v skrini kúsky oblečenia, ktoré už nenosíš a chceš ich posunúť ďalej, a zároveň získať nové? Pozývame ťa na SWAPOVANIE do unikátneho mestského priestoru kostola Klarisky. Vstup zdarma.
Zmena programu vyhradená!
Viac informácií o programe Kultúrneho leta nájdete na www.kulturneleto.sk

Zdroj: BKIS