Dopravný podnik vyhodnotil súťaž na dodávateľa „megatrolejbusov“

800

Dopravný podnik Bratislava vyhodnotil súťaž na dodávateľa rekordných 24-metrových trolejbusov. O dodávku týchto vozidiel prejavili záujem dvaja uchádzači. Po prvýkrát v histórii sa vôbec do súťaže prihlásil aj výrobca trolejbusov zo Švajčiarska.

Víťazným uchádzačom na dodávateľa dvojkĺbových „megatrolejbusov“ sa stala skupina firiem Solaris Bus & Coach, Solaris Slovakia a Škoda Electric s cenou 16,760 mil. € bez DPH. Na druhom mieste skončila švajčiarska spoločnosť Carrosserie HESS AG s ponukou 21,677 mil. € bez DPH. Odhadovaná cena zákazky bola 19,413 mil. bez DPH.

Zmluvu s víťazným združením plánuje DPB podpísať v prípade, ak nepríde k uplatneniu revíznych postupov a po kontrole súťaže zo strany Úradu pre verejné obstarávanie.

„Prevádzka tohto typu trolejbusov nemá nikde v Česku ani na Slovensku obdobu a pre náš dopravný podnik je výzvou. Vďaka nim sa už čoskoro dotiahneme na dopravne vyspelé krajiny. Podobne dlhé vozidlá jazdia napríklad v rakúskom Linzi a vo viacerých švajčiarskych mestách. Obyvatelia východnej časti Bratislavy sa odvezú novými trolejbusmi, ktorými výrazne zvýšime prepravnú kapacitu a komfort cestovania na linke 201,“ povedal Martin Rybanský, predseda predstavenstva DPB a.s.

Zdroj: Dopravný podnik Bratislava