Hudba z filmov Pianista, Život je krásny či Denník Anny Frankovej. Pozývame vás na symfonický kinokoncert

667
Alba Regia symphony orchestra

Symfonický koncert s hudbou z najsilnejších filmov o holokauste pri príležitosti pamätného Dňa obetí holokaustu a rasového násilia.

Tento koncert bude opäť výnimočný. Festival už po druhý krát pri príležitosti  Pamätného dňa boja proti rasovému násiliu a spomienky na  obete holokaustu a vojnových zločinov, vytvorí kompilovaný autorský program špeciálne pre túto príležitosť. Po slovenskej premiére Kinokoncert Obchod na korze  opätovne cez umenie poukážeme na hrôzy, ktoré sa diali a dejú z nenávisti.

Vypočujete si krásnu hudbu z melancholických a smutných  pravdivých filmov ako Pianista, Život je krásny, Denník Anny Frankovej a ďalšie.

Zámerom bolo vytvorenie unikátneho diela špeciálne pre túto príležitosť. Moderne, ľahko a populárne no napriek tomu vo vysoko profesionálnej a umeleckej úrovni priblížime širokej verejnosti toto trpké obdobie v našich nedávnych dejinách.

Cez filmové a hudobné umenie opätovne otvárame témy hodnoty života, spolupatričnosti a tolerancie. Silné filmového a dokumentárne  príbehy s touto tematikou v sprievode umelecky vysoko hodnotnej hudby ako prejav hlbokej úcty, bolesti a zármutky nad utrpením tejto menšiny. Holokaust si treba stále pripomínať práve teraz v dobe nárastu extrémizmu, popierania holokaustu, či vzmáhajúceho sa rasového násilia.

Účinkujú:
Alba Regia symphony orchestra

Dirigent:
Zoltán Pad

Dress code: 
formal

Vzhľadom na spoločenskú udalosť si organizátor v prípade nevhodného oblečenia vyhradzuje právo odmietnuť vám vstup na podujatie. Po začatí koncertu vám už nebude umožnený vstup. 

V prípade nepriaznivého počasia po začatí koncertu sa cena vstupného nevracia.

18:00 – otváranie brán
19:00 – koncert

Vstupenky si môžete kúpiť kliknutím NA TENTO ODKAZ.

Foto: Alba Regia symphony orchestra