Karlova Ves zorganizuje túto nedeľu prvý Renesančný piknik

2228
Karlova Ves zorganizuje túto nedeľu prvý Renesančný piknik
Karlova Ves zorganizuje túto nedeľu prvý Renesančný piknik

Návštevníkov prenesie do obdobia kráľa Mateja Korvína. Uvidia ukážky etikety na kráľovskom dvore, renesančnú módu, tanečné a hudobné kreácie, ale aj čo všetko musí ovládať rytier, či princezná. Renesančný piknik sa uskutoční v nedeľu 26. mája od 14.30 h v Parku SNP v Líščom údolí.

Dospelí aj deti si budú môcť vychutnať množstvo aktivít, vrátane rytierskych súbojov, o ktoré sa postará občianske združenie Gaston a Šermiarsko-divadelná spoločnosť  Argyll. Pripravené budú ukážky historických remesiel a zábava pre deti, ktoré, ak sa budú chcieť stať rytierom, budú musieť splniť rytierske úlohy. S divadlom ZáBaVKa a so šašom budú zachraňovať princeznú a s kúzelníkom Talostanom sa prenesú do magického sveta kúzel. 

Spoločnosť Fringia predstaví tanečné a módne trendy z obdobia renesancie, malé princezné poučí o etikete a tanečných kreáciách na kráľovskom dvore. Na záver sa uskutoční renesančný koncert v podaní Muchovho sláčikového kvarteta. Pre všetkých, ktorí prídu v dobovom kostýme, je pripravená súťaž o najkrajší a najkreatívnejší kostým. Víťazný kostým získa víkendový pobyt v hoteli na Slovensku.