Ocenenie v sociálnej oblasti: Margita Štrbíková je poháňajúca sila DSS Integra

6341

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) každoročne odovzdáva ocenenia pracovníkom v sociálnej oblasti. Inak tomu nebolo ani v roku 2023. Ocenených bolo 35 zamestnancov. Rovnako si ocenenie prevzalo aj päť prijímateľov sociálnych služieb a jedno zariadenie. Župa má celkovo vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 14 zariadení sociálnych služieb.

Dom sociálnych služieb Integra, pod záštitou Bratislavského samosprávneho kraja, má to šťastie, že v jeho tíme pôsobí výnimočná osoba – Gitka. Jej príbeh sa začal písať v DSS Integra po osobných skúsenostiach, keď opatrovala svojho chorého manžela. Tieto životné peripetie ju nakoniec priviedli k rozhodnutiu venovať svoj život pomoci iným.

Od roku 2012, keď bol v Senci zriadený Dom podporovaného bývania, Gitka sa rozhodla ďalej rozširovať svoje horizonty a začala pracovať ako asistentka podporovaného bývania. Jej prístup k práci je príkladný, s láskou a odbornosťou podporuje klientov v ich snahách o samostatný a plnohodnotný život.

„JE ĽAHKÉ POMÁHAŤ TÝM, ČO TO DOVOLIA, ALE ŤAŽŠIE TÝM, ČO TO POTREBUJÚ A NEDOVOLIA“

Gitka je medzi kolegami aj prijímateľmi sociálnych služieb obľúbená pre svoju schopnosť prinášať každodenne úsmev a dobrú náladu. Jej svedomitosť a dôkladnosť sú pri práci s klientmi na nezaplatenie. S úsmevom, ako hovoria prijímatelia, dokáže poskytnúť aj potrebné výtky, čím ich motivuje k lepším výkonom a samostatnosti.

Vďaka jej neustálej podpore a povzbudzovaniu sa mnohí prijímatelia sociálnych služieb naučili rozhodovať samostatne a našli svoj cieľ v živote. Gitka je pre nich nielen oporou, ale aj inšpiráciou. Jej pozitívny vplyv sa odzrkadľuje v každom kroku jej zverencov, ktorí sa radi vracajú za jej radou a podporou, keď to potrebujú.

Dom sociálnych služieb Integra a jeho zriaďovateľ, Bratislavský samosprávny kraj, sú hrdí na to, že môžu mať v svojom tíme takúto mimoriadnu osobu. Gitka je príkladom, že jednotlivec môže mať obrovský vplyv na životy iných a skutočne meniť svet k lepšiemu.

DSS Integra dúfa, že Gitka si svoju vášeň a elán udrží čo najdlhšie a že jej príklad bude inšpiráciou pre všetkých, ktorí pracujú v sociálnych službách alebo sa rozhodujú pre túto cestu v živote. Veľké ďakujeme patri Gitke za všetko, čo pre náš dom a jeho prijímateľov robí.