Ocenenie v sociálnej oblasti: Martina Urbanová

7311

Bratislavský samosprávny kraj každoročne odovzdáva ocenenia pracovníkom v sociálnej oblasti. Inak tomu nebolo ani v roku 2023. Ocenených bolo 35 zamestnancov. Rovnako si ocenenie prevzalo aj päť prijímateľov sociálnych služieb a jedno zariadenie. Župa má celkovo vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 14 zariadení sociálnych služieb.

Pani Mgr. Martina Urbanová, ktorú všetci familiárne oslovujú Maťka, pôsobí v zariadení Gaudeamus ZKR už neuveriteľných 25 rokov. Svoju kariéru začínala na pozícii vychovávateľky a postupom času sa vypracovala na pozíciu sociálneho pedagóga. V súčasnosti vedie obľúbený keramický krúžok, ktorý je miestom nielen kreativity, ale aj rastu a rozvoja jej klientov.

Maťka je známa svojím pozitívnym prístupom, trpezlivosťou a neúnavnou ochotou pomôcť. Naši klienti v nej nachádzajú nielen pedagóga, ale aj dôvernú priateľku, ktorá ich citlivo usmerňuje a pomáha im dosiahnuť nové ciele. Jej schopnosť rozumieť individuálnym potrebám každého prijímateľa a pracovať s nimi podľa ich možností je doslova zázračná.

„NIKDY SA NEVZDÁVAJ, S ÚSMEVOM KRÁČAJ VPRED. KAŽDÁ PRÍLEŽITOSŤ JE VÝZVOU, PRIJMI JU.“

Za všetko, čo pre klientov Gaudeamus ZKR robí, si pani Maťka zaslúži naše verejné poďakovanie. Jej neúnavná práca, osobitý prístup a schopnosť dosahovať zázraky sú obdivuhodné a inšpirujúce pre nás všetkých.