Predseda Bratislavského kraja Juraj Droba otvoril nový školský rok na župných stredných školách

2147
Župan Juraj Droba otvoril nový školský rok 2024/2025
Župan Juraj Droba otvoril nový školský rok 2024/2025

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba pozdravil po letných prázdninách žiakov a učiteľov župných stredných škôl. V prvý deň školského roku 2024/2025 navštívil bratislavské Gymnázium na Hubeného 23 a Školu pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium na Skalickej ceste 1 v Bratislave.

„Prajem všetkým úspešný štart do nového školského roka, učiteľom veľa šikovných žiakov, žiakom len samých dobrých učiteľov. Nebojte sa nových výziev. Práve tie posúvajú vpred. Veľká vďaka patrí učiteľom za to, že ostávate verní svojmu povolaniu aj napriek neadekvátnemu finančnému ohodnoteniu. Rovnako oceňujem, že si zvyšujete odbornosť, neustále sa vzdelávate a svoje vedomosti a nadobudnuté skúsenosti odovzdávate ďalej svojim žiakom. Prajem vám vo vašej neľahkej práci veľa síl a nadšenia. Ste to práve vy, čo pomáhate tvoriť budúcnosť nielen nášho kraja, ale aj celej krajiny,“ zaželal žiakom aj učiteľom predseda BSK Juraj Droba.

Pre BSK je školstvo a vzdelávanie prioritami. Čo dokazuje konkrétnymi krokmi k zlepšovaniu ohodnotenia zamestnancov škôl a školských zariadení, investíciami do vylepšovania školských budov a modernizácie ich vybavenia. Tým sa postupne zlepšujú podmienky tak pre žiakov, ako aj učiteľov.