Ocenenie v sociálnej oblasti: Tomáš Kollár

7892
Ocenenie v sociálnej oblasti: Tomáš Kollár
Ocenenie v sociálnej oblasti: Tomáš Kollár

Bratislavský samosprávny kraj každoročne odovzdáva ocenenia pracovníkom v sociálnej oblasti. Inak tomu nebolo ani v roku 2023. Ocenených bolo 35 zamestnancov. Rovnako si ocenenie prevzalo aj päť prijímateľov sociálnych služieb a jedno zariadenie. Župa má celkovo vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 14 zariadení sociálnych služieb.

Centrum sociálnych služieb sa pýši mimoriadnym zamestnancom, Mgr. Tomášom Kollárom, ktorý v našom zariadení pôsobí už viac ako 20 rokov ako vychovávateľ a muzikoterapeut. Svoju kariéru začal ako hudobník v Orchestra Simfonica di Milano Giuseppe Verdi a neskôr ako sanitár, kde objavil svoju vášeň pre prácu s deťmi a mladými dospelými s postihnutím.

Tomášov prístup k hudobnej terapii je inovatívny, používa nielen tradičné hudobné nástroje, ale aj predmety denného použitia, ktoré vydávajú zvuk, čo umožňuje zapojiť do hudobného procesu aj tých najťažšie postihnutých klientov. Jeho práca nie je len o hudbe, ale o otváraní nových svetov, kde hudba slúži ako most k lepšej kvalite života.

„hudba sa nás dotýka tam, kde to slová nedokážu“

Jeho hudobné programy a vystúpenia sú vysoko oceňované nielen medzi klientami, ale aj na verejných a kultúrnych podujatiach, kde sú pravidelne vrcholom programu. Tieto vystúpenia sú plné radosti a optimizmu a sú dôkazom, že hudba je silný nástroj, ktorý môže zlepšovať životy.

Tomáš Kollár je príkladom profesionála, ktorý svoju prácu vykonáva s láskou a zanietením, čím každodenne zlepšuje životy ľudí okolo seba.