Naša mladá prijímateľka sociálnej služby získala cenu na výtvarnej súťaži v Prahe

139

Prijímatelia sociálnej služby DSS pre deti a dospelých KAMPINO boli aktívnymi účastníkmi 4. ročníka výtvarnej súťaže ľudí s mentálnym postihnutím v pražskom Múzeu Kampa „Každý může být umělcem“. Výtvarnú súťaž organizoval Domov pre osoby so zdravotným postihnutím Sulická, tento rok na tému PŘÍRODA MÝMA OČIMA. Vystavených bolo 192 obrazov.

„Všetky obrazy boli originálne, zaujímavé, inšpiratívne a ako celok boli potechou pre oko i dušu. Bolo úžasné vidieť pohromade toľko jedinečných diel.“. Takto to vyjadrila špeciálna pedagogička DSS pre deti a dospelých KAMPINO Alexandra Pomoziová, ktorá sa osobne zúčastnila vernisáže. Upútal príhovor riaditeľky Domova Sulická, Lenky Kohoutovej a riaditeľa Múzea Kampa, Jána Smetanu.

Okrem udeľovania cien v kategórii jednotlivcov do 30 rokov, kategórii nad 30 rokov a v kategórií kolektívne dielo bola udelená i Cena riaditeľky Domova Sulická, ktorú získala naša prijímateľka sociálnej služby, 16-ročná Adela S. s vlastnou tvorbou „Ikebana“.

Do súťaže sa za naše zariadenie zapojili i súrodenci Samuel a Adam O. s dielami: „Je tlaková níž“ a „Polárna žiara“.  Výtvarné diela našich prijímateľov sociálnej služby boli zaradené do hlasovania verejnosti a aukcie, na ktorej boli všetky aj predané.

Prijímatelia sociálnej služby si cenia pozvanie aj ocenenie a tešia sa na stávajúci ročník súťaže vlastnej tvorby.