Výťažok z Národného behu Devín – Bratislava poputuje slovenským zdravotníkom

793
Zdroj: bratislava.sk

Zdravotníckym pracovníkom pomáhajúcim pacientom s ochorením COVID-19 poputuje 29.310 eur. Takúto sumu sa podarilo vyzbierať z kompletného štartovného od účastníkov tohtoročného 73. ročníka Tipos Národného behu Devín – Bratislava, ktorí sa z pretekov neodhlásili ani po zmene z klasického behu na virtuálny. Symbolický šek si v stredu na Primaciálnom námestí v Bratislave prevzali zástupcovia iniciatívy #KtoPomozeSlovensku.

„Mrzí nás, že sa nebežalo klasicky, čo by bol pre mnohých veľký zážitok. Sme však radi, že organizátori venovali celé vyzbierané štartovné zdravotníckemu personálu, ktorý už dva roky neúnavne a nezištne zachraňuje ľudské životy. Je pekné, že sa na nich myslí v týchto ťažkých časoch,“ skonštatovala Zuzana Suchová z iniciatívy.

Viceprezidenta Slovenského olympijského a športového výboru a zároveň prezidenta Slovenského atletického zväzu Petra Korčoka teší, že sa myšlienka pomôcť zdravotníkom sa ujala. „Športová a bežecká komunita ukázala spolupatričnosť a prispela na dobrú vec,“ podotkol Korčok. O nezištnej spolupráci hovorí aj riaditeľ Správy telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislava Ladislav Križan. „Tento ročník behu bol akoby symbol, že vieme spolupracovať a chceme pomáhať i druhým,“ povedal Križan.  

Z 2495 prihlásených bežcov na 73. ročník Národného behu Devín – Bratislava si napokon 11,5-kilometrovú trať odbehla individuálne takmer tisícka bežcov. Okrem Slovenska sa do virtuálneho behu zapojili aj bežci v Česku, Maďarsku, Nemecku, Rakúsku, Rumunsku, Rusku, Francúzsku, Španielsku, na Ukrajine či v Ekvádore.

Zdroj: TASR