Na Devínskej Kobyle bude v stredu kolektívna poľovačka na diviaky

1958

Poľovnícka spoločnosť Devínska Kobyla, ktorá je užívateľom rovnomenného poľovného revíru v Bratislave, organizuje v stredu 12. 1. v lese Devínskej Kobyly kolektívnu poľovačku na diviačiu zver. Snahou je znížiť stav tejto zveri a eliminovať jej pohyb v intraviláne dotknutých mestských častí, ale tiež zamedziť šíreniu afrického moru ošípaných. Spoločnosť zároveň obyvateľom radí, aby v daný deň obmedzili pohyb na území Devínskej Kobyly. Prebehne v čase v čase 8.00 – 16.00.

Vyhnite sa preto počas stredy vychádzkam či behom na Devínskej Kobyle. Akcia je ohlásená na Okresnom úrade Bratislava. Kolektívna poľovačka je podľa predsedu Poľovníckej spoločnosti Jána Martinoviča spôsob aktívneho zasiahnutia do stavu populácie diviakov. Cieľom je zníženie stavov diviačej zveri a tým zamedzenie šírenia afrického moru ošípaných a eliminovanie pohybu diviačej zveri v intraviláne dotknutých mestských častí.

Termín poľovačky stanovili poľovníci zámerne na pracovný deň, keď je pohyb ľudí v lesoch nižší. Vyzývajú ľudí, aby obmedzili pohyb na území Devínskej Kobyly, správali sa v lese zodpovedne, používali len označené turistické chodníky a pri stretnutí s poľovníkmi sa riadili ich bezpečnostnými pokynmi.

Zdroj: Dúbravka