Ako chutí Taliansko na Mikovínke

432

Školský projekt Ako chutí Taliansko na Mikovínke je zameraný na prezentáciu talianskych regiónov z geografického, historického, kultúrneho i gastronomického hľadiska. Projekt tak prepája zručnosti viacerých predmetov – geografia cestovného ruchu, technika obsluhy, technológia prípravy pokrmov, ale aj slovenský a anglický jazyk.

Pútavé prezentácie, osviežujúce nápoje, lahodné jedlo, to všetko bolo súčasťou talianskeho dňa. Pozvanie prijali aj zástupkyňa talianskej veľvyslankyne Elisa Polsinelli, zástupkyňa Taliansko-slovenskej obchodnej komory Marcela Szabová a vedúca oddelenia školstva BSK Katarína Gogová.

Žiaci IV.C triedy zvolili banketový spôsob obsluhy a pripravili menu, ktoré zaujalo hostí nielen chuťovo, ale aj vizuálne.

Chuť a kvalita predjedla, nakladané paradajky a stonkový zeler s malinovou zálievkou, a   krémovej cícerovo-vongolovej polievky naznačili, že hlavný chod bude naozaj umením na tanieri. Morský vlk v kelovom liste, sicílske krevety a parená buchta plnená kelom a obalená v rybacej vate ako hlavné jedlo spojilo prvky taianskej a slovenskej kuchyne. Na záver vynikajúci dezert – flexibilná ganage s černicovým sorbetom.

Pre hostí, ale aj študentov bol tento deň výnimočným zážitkom.