
– 4-ročný študijný odbor
– absolvent ovláda techniku obsluhy, pozná suroviny a nápoje,
– uplatňuje gastronomické pravidlá, technologické postupy bežných jedál,
– dodržiava zásady bezpečnosti a hygieny pri práci, vie odborne a kultivovane komunikovať, ovláda prácu s počítačom,
– uplatnenie: čašník, hlavný čašník, barman, somelier, manažér. Okrem uvedených uplatnení študijný odbor pripravuje žiaka aj na štúdium na vysokých školách.
– 3-ročný učebný odbor
– absolvent ovláda práce spojené so stolovaním, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby,
– pozná a uplatňuje gastronomické pravidlá, základné receptúry a technologické postupy bežných jedál, ovláda zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci,
– má kultivované a spoločenské správanie , vie odborne komunikovať so zákazníkom,
– uplatnenie: práca v malokapacitných a veľkokapacitných stravovacích zariadeniach, taktiež má možnosť pokračovať v nadstavbovom štúdiu a získať úplné stredné odborné vzdelanie.