
– 4-ročný študijný odbor
– absolvent ovláda práce spojené s prípravou pokrmov pozná suroviny, nápoje a technologické postupy ich výroby,
– uplatňuje estetický vkus, ovláda zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci,
– vie odborne komunikovať so zákazníkom, ovláda prácu s počítačom,
– uplatnenie: ako kvalifikovaný odborník v oblasti spoločného stravovania a taktiež ako samostatne činná osoba. Okrem uvedených uplatnení študijný odbor pripravuje žiaka aj na štúdium na vysokej škole.
– 3-ročný učebný odbor
– absolvent ovláda práce spojené s prípravou pokrmov pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby,
– pozná základné receptúry a technologické postupy bežných jedál, ovláda zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci,
– má kultivované a spoločenské správanie, vie odborne komunikovať so zákazníkom,
– uplatnenie: práca v malokapacitných a veľkokapacitných stravovacích zariadeniach, taktiež má možnosť pokračovať v nadstavbovom štúdiu a získať úplné stredné odborné vzdelanie.