![Patrik Neradovič Patrik Neradovič](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2023/05/patrik-neradovic-696x392.png)
„Chuť je iba jednou z vecí, čo ma na tom veľmi baví. Kuchár musí byť aj doktor, musí mať okolo seba čisto a tiež artista, musí vedieť namaľovať tanier jedlom,“ hovorí Patrik Neradovič, šéfkuchár v talianskej reštaurácii La Pala, ktorý je zároveň absolventom Strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb.
SOŠ gastronómie a hotelových služieb, Farského 9 je Centrom odborného vzdelávania a prípravy. Prebieha veľkou rekonštrukciou a modernizáciou vďaka BSK a investíciám z Integrovaného regionálneho operačného programu 2014 – 2020.
Cieľom projektu Rekonštrukcia a investičná podpora COVP je zvýšenie počtu žiakov strednej odbornej školy gastronómie a hotelových služieb Farského 9 na praktickom vyučovaní formou vytvorenia priestorov podobnému podnikateľskému sektoru. Prostredníctvom projektu budú komplexne zrekonštruované štyri podlažia v celkovej rozlohe 2 855 m2, vďaka čomu sa zvýši energetická hospodárnosť objektu na Harmincovej ulici č. 1.
Súčasťou projektu je obstaranie a modernizácia materiálno – technického vybavenia odborného pracoviska pre praktické vyučovanie, odborný výcvik, odbornú prax (odborov potravinárstvo – podnikanie v potravinárstve, potravinárstvo – potravinár – kvalitár, výživa, ochrana zdravia a hodnotenie potravín, výživa a šport, výroba potravín, mäsiar, lahôdkar, mäsiar – kuchár, pekár, cukrár, cukrár kuchár, cukrár pekár, biochemik – mliekarenská výroba, biochemik – výroba piva a sladu, mäsiar) a celoživotné vzdelávanie, jazykových učební, odborných dielní, odborných učební, prednáškových a vyučovacích miestností.
![Farského](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2023/05/1679323898292-1024x588.jpg)
![](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2023/05/snimka-obrazovky-2023-05-15-112402-1024x91.png)
Viac na: farskeho.sk