Žiaci našej hotelovej akadémie zažiarili na medzinárodnej kulinárskej scéne

533
Žiaci našej hotelovej akadémie zažiarili na medzinárodnej kulinárskej scéne
Žiaci našej hotelovej akadémie zažiarili na medzinárodnej kulinárskej scéne

Prestížna súťaž Gastro Erasmus 2025, ktorá sa konala v dňoch 4. – 6. apríla v luxusnom rezorte The Raga Side v tureckom Manavgate, priniesla historický úspech župnej Hotelovej akadémii Mikovíniho. Medzi 146 súťažiacimi z 15 európskych krajín študenti z Bratislavského kraja excelovali a získali šesť zlatých medailí, jednu striebornú a dve pódiové umiestnenia, čím sa zaradili medzi absolútnu špičku súťaže.

Našu hotelovú akadémiu reprezentovali študenti Paulína Sarah Jureková, Kristián Šimek a Šimon Balog, ktorí zanechali na medzinárodnej porote vynikajúci dojem.

Ohromujúce výsledky našich žiakov

  • Šimon Balog si odniesol dve zlaté medaily v kategóriách hlavné jedlo a príprava ryby, a tiež získal strieborný pohár za celkové 2. miesto v hlavnom jedle.
  • Paulína Sarah Jureková očarila porotu svojím dezertom a hlavným jedlom, za ktoré získala dve zlaté medaily.
  • Kristián Šimek zaujal v kategórii prípravy cestovín, kde obsadil 3. miesto a získal bronzový pohár. Navyše bol ocenený zlatým a strieborným pásmom za svoje jedlá.

Spoločnou prácou študenti navyše zabodovali v tímovej kategórii prípravou trojchodového menu, za ktoré získali zlatú medailu, pričom porota vysoko ocenila profesionálny prístup, precíznu prezentáciu a dodržiavanie najvyšších štandardov hygieny.

Výkony hodnotila porota zložená z medzinárodne uznávaných šéfkuchárov z Islandu, Švédska, Turecka a Veľkej Británie, ktorí zdôraznili vysokú úroveň a potenciál našich študentov.

Gastro Erasmus nebol len súťažou, ale aj príležitosťou nadviazať spoluprácu s renomovanými gastronomickými školami z Talianska a Portugalska, ktoré prejavili záujem o ďalšie stáže a partnerstvo.

Tieto úspechy dokazujú, že naši žiaci majú talent, odvahu a schopnosti reprezentovať Slovensko na najvyššej úrovni.