Modelársky letecký deň vo Veľkých Levároch sa presúva na 7. októbra 2023

574

Už po desiatykrát organizuje Záhorácky letecký klub – Model Klub Malacky letecko-modelársky deň s názvom Memoriál Karola Wunderlicha. Pôvodne sa mal konať na plochách Richter Rasen v lokalite Babie jazero pri Veľkých Levároch v sobotu 23. septembra, avšak pre nepriaznivú predpoveď počasia sa presunie až na 7. októbra. Letecko-modelársky deň štandardne začína o 10.00 h a končí približne o 18.00 h. Návštevníkom, ktorí budú chcieť na podujatí stráviť dlhší čas modelári odporúčajú priniesť si prenosné sedenie, ochranu pred slnkom a občerstvenie. Vstup je voľný.

Podujatie organizuje klub na počesť bývalého zväzarmovského vedúceho Model Klubu Malacky, Karola Wunderlicha, ktorý vychoval niekoľko generácií modelárov. Viacerí z jeho odchovancov sú stále aktívnymi pilotmi modelov. 

Na jeho odkaz modelári nadväzujú nielen týmto memoriálom, ale aj tým, že pred niekoľkými rokmi znovu rozbehli modelársky krúžok pre deti pri CVČ v Malackách. Pravidelnými hosťami KWM bývajú tri deti Karola W. aj so svojimi rodinami.

Prvé ročníky memoriálu sa konali na leteckej základni Kuchyňa. Po zmene podmienok v ASR, organizuje klub svoju show na plochách Richter Rasen v lokalite Babie jazero (Veľké Leváre).

Cez leto organizuje klub dve celovíkendové letecké akcie formou kempu na ploche, na ktorých sa zúčastňujú aj deti a manželky členov klubu. Vzniká tak komunita veľmi podobná atmosfére z prelomu 70-tych a 80-tych rokov minulého storočia. 

Zdroj: Malacky.sk