Metodický deň osvetových pracovníkov Bratislavského kraja – 10.3.2022

20

Malokarpatské osvetové stredisko v Modre v spolupráci s Kultúrnymi zariadeniami Petržalky uskutočnilo dňa 10.3.2022 v Dome kultúry Lúky Metodický deň osvetových pracovníkov Bratislavského kraja. Na tomto podujatí bolo veľkým prínosom pre kultúrne inštitúcie vystúpenie vedúcej Oddelenia kultúry Bratislavského samosprávneho kraja Doc. Mgr. art. Svetlany Waradzinovej a následná diskusia prítomných kultúrnych pracovníkov.
V jednotlivých prezentáciách sa účastníci Metodického dňa dozvedeli o činnostiach Malokarpatského osvetového strediska v Modre a Kultúrnych zariadení Petržalky. Veľmi zaujímavou bola tiež ukážka prípravy mobilného pódia Kultúrnych zariadení Petržalky a priestorov Domu kultúry Lúky – filmového štúdia, telocvične, Klubovne
s komunitnou záhradou. V kultúrnom vstupe zahrali na gitarách krásne melódie študenti Cirkevného konzervatória v Bratislave.

Zástupkyňa Ivanských záhradkárov informovala o pripravovanej Výstave ruží 2022 v Kaštieli v Ivanke pri Dunaji – 11.6.2022. Päť vylosovaných kultúrnych zariadení získalo voľné vstupenky na toto krásne voňavé podujatie.