Poďte splavovať Dunaj alebo Malý Dunaj. Štartujeme SplavBus

481
splav

Splavovanie patrí k neopakovateľným zážitkom a teší sa rastúcemu záujmu. Nielen medzi partiami kamarátov, ale aj u rodín s deťmi, ktoré radi trávia voľný čas aktívne. Je to nenáročný šport, ktorý sa postará o zábavu celej rodiny.

V bratislavskom regióne nájdete na troch riekach naozaj atraktívnu ponuku. Vybrali sme pre vás niekoľko miest, aby sme vám skvelý zážitok s našimi SplavBusmi ešte zjednodušili. Ku obľúbenému splavu Malého Dunaja (SplavBus Pohoda) sme tento rok pridali menej známe miesta v ramenách starého Dunaja (SplavBus Rodina) a adrenalínový splav veľkého Dunaja priamo z centra Bratislavy (SplavBus Dobrodruh).

Začíname už piatok 28. júna 2024. Počet miest je obmedzený, preto neváhajte a zarezervujte si svoj termín čo najskôr na webe shop.bratislavaregion.travel.

Aj na vodácke leto plné zážitkov je to v bratislavskom regióne len na skok!

Čarovné mlyny, romantické zátoky a unikátna fauna a flóra. Splavy sú relax pre telo aj myseľ a pokojný Malý Dunaj je ideálny pre rodiny a začiatočníkov. Požičať si loďku a nechať sa unášať prúdom je jednoduchšie, ako by ste čakali.

Splavovanie Malého Dunaja a Dunaja v Bratislavskom kraji je skvelou príležitosťou pre každého, kto chce zažiť prírodu z iného uhla pohľadu a vychutnať si tichú krásu rieky.

Malý Dunaj

Splav Malého Dunaja môžete začať už v bratislavskej Vrakuni a pokračovať cez Zálesie, Novú Dedinku, Tomášov až do Jelky. Po ceste vás čaká množstvo prírodných krás ako lužné lesy, bohatá fauna a flóra a romantické zákutia. Zaujímavými zastávkami sú historické vodné mlyny, napríklad vodný mlyn v Jelke, ktorý je obľúbeným miestom na ukončenie splavu alebo pokračovanie až do obce Jahodná.

Pre koho je splav vhodný:
Splav Malého Dunaja je vhodný pre rodiny s deťmi aj začiatočníkov. Stabilné plastové kanoe sú určené pre 2-3 osoby, pričom do lode sa pohodlne zmestia aj deti do 10 rokov. Splavovanie je bezpečné a relaxačné, čo z neho robí ideálnu aktivitu na víkendový výlet.

Dunaj a jeho ramená

Pre tých, ktorí hľadajú o niečo náročnejšiu výzvu, sú tu Dunajské ramená. Tieto ramená, tiež známe ako „Dunajská delta“ alebo „Dunajské ostrovy“, ponúkajú jedinečný zážitok pre milovníkov prírody. Splavovať môžete napríklad okolo obcí Bodíky, Vojka nad Dunajom či na maďarskej strane pri Dunakiliti. Ramená sú bohaté na biodiverzitu a poskytujú nádherné výhľady na vodné vtáctvo a iné prírodné krásy.

Pre koho je splav vhodný:
Dunajské ramená sú vhodné pre rôzne úrovne skúseností. Niektoré úseky sú ideálne pre začiatočníkov, zatiaľ čo iné môžu byť výzvou pre skúsenejších vodákov. Splavy sa organizujú najmä pre väčšie skupiny alebo firemné akcie, pričom je možné si ich naplánovať na 3-4 hodiny alebo aj na celý deň.

Praktické informácie

Splavovanie Malého Dunaja a Dunaja v Bratislavskom kraji je ideálnym spôsobom, ako spojiť relax a aktívny oddych. Či už hľadáte pokojné vody pre rodinný výlet alebo náročnejšie trasy pre skúsených vodákov, táto oblasť vám ponúka široké možnosti, ako stráviť čas v prírode a užiť si neopakovateľné zážitky.

Výbava a bezpečnosť

Pred začiatkom splavu dostanete základnú inštruktáž, rady a tipy na trase. Výbava zahŕňa kanoe, pádla, záchranné vesty a vodotesné sudy na veci. Cena za prenájom lode zahŕňa aj dopravu lodí a osôb z konca splavu naspäť na začiatok.