Navštívte výstavu a objavte krásu umenia, ktoré nepozná hranice

141
Navštívte výstavu a objavte krásu umenia, ktoré nepozná hranice
Navštívte výstavu a objavte krásu umenia, ktoré nepozná hranice

Umelci, ktorí čelia zdravotným znevýhodneniam, často prinášajú do svojich diel jedinečnú perspektívu a emócie. Ich tvorba môže inšpirovať a ukázať, že talent nepozná hranice.

Na prízemí budovy Úradu Bratislavského samosprávneho kraja nájdete predajnú výstavu obrazov. Autormi diel sú talentovaní ľudia so zdravotným postihnutím, ktorým sa poskytuje sociálna služba v župných zariadeniach sociálnych služieb. Obdivujme ich schopnosť pretvoriť výzvy na nádherné umelecké vyjadrenia.

Vystavené obrazy sú predajné. Kúpou tak možno podporiť samotného autora na rozvoj ďalšej jeho umeleckej tvorby. Vystavené diela si môžete pozrieť do 30. júna.

„Aj v zariadeniach sociálnych služieb sú umelecky nadaní klienti a dokážu veľké divy. Chceme poukázať na to, aké dôležité je vťahovať ľudí so zdravotným postihnutím do bežného života a nie ich vyčleňovať,“ vyjadril sa predseda BSK Juraj Droba.

Tvorenie znamená pre klientov nielen aktívne trávenie voľného času, ale je pre nich aj terapiou. Výtvarné diela vznikli v rámci arteterapie, pracovných činností, voľnočasových činností a zo záujmu maľovať a kresliť. Niektorí klienti chceli práve formou výtvarného prejavu vyjadriť svoje pocity a túžby.