Výstavba električkovej trate v Petržalke. Koľajnice sú položené takmer na celom úseku trate

287
úsek Chorvátske rameno - Gessayova

Výstavba druhej etapy električkovej trate v Petržalke, ktorá bude spájať Bosákovu ulicu s Janíkovým dvorom, je dôležitým projektom pre mestskú hromadnú dopravu v Bratislave. Táto etapa zahŕňa trasu s celkovou dĺžkou približne 4,2 kilometra. Na trase bude vybudovaných 7 nových zastávok, ktoré zlepšia dostupnosť verejnej dopravy pre obyvateľov Petržalky, vrátane hlavných zastávok ako Chorvátske rameno, Zrkadlový háj a Janíkov dvor.

Ku koncu júla 2024 sú koľajnice položené takmer na celom úseku trate, okrem križovatiek, mostov a obratiska, na Lietavskej prebieha aj sypanie zmesi pred sadením rozchodníka. Vybetónované sú konštrukcie oboch mostov a prebiehajú práce na dopravnom premostení Kutlíkovej ulice, kde sa inštaluje armatúra a kopú základové jamy. Na združenom moste sú skompletizované prechodové oblasti, pracuje sa na hydroizoláciách a povrchových úpravách okolia. Na moste pri Farskom kostole Sv. Rodiny pokračujú práce na oporných múroch a stropných dosiek v prevádzkových komorách.

Jantárová cesta medzi Lietavskou a Betliarskou je tesne pred dokončením, bolo osadené zvislé dopravné značenie a pracuje sa na krajniciach. Pokračujú práce na ďalších križovatkách, na Romanovej bola dokončená zastávka MHD a kladie sa asfalt. Na Jantárovej ceste medzi Strečnianskou a Znievskou začali práce na dvoch nových zastávkach. Na obratisku Janíkov dvor začala betonáž spodných dosiek, v hale dennej kontroly a ošetrenia pokračujú práce na vnútorných inštaláciách.

Plánované zastávky

  • Chorvátske rameno
  • Gessayova
  • Zrkadlový háj
  • Stred
  • Veľký Draždiak
  • Lietavská
  • Janíkov dvor

Pozrite si video:

Fotogaléria: