Oprava mostných uzáverov na Prístavnom moste bola ukončená o 14 dní skôr

59
Prístavný mot
Prístavný most

Národná diaľničná spoločnosť úspešne ukončila opravu na estakáde Prístavného mosta, ktorá sa začala v priebehu júla. Hlavným cieľom bolo nahradiť starý mostný záver novou gumokovovou verziou, ktorá výrazne znižuje hluk pri prejazde vozidiel. Vďaka intenzívnej práci, ktorá prebiehala aj počas nočných hodín a víkendov, sa opravy podarilo ukončiť až o dva týždne skôr, než bolo pôvodne plánované.

Pôvodný mostný záver, ktorý slúžil na ľavobrežnej estakáde Prístavného mosta približne štyridsať rokov, začal vykazovať znaky opotrebovania a únavy materiálu. To sa prejavilo zvýšenou hlučnosťou pri prejazde vozidiel. Podľa Rastislava Droppu, podpredsedu predstavenstva a prevádzkového riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti, bola výmena nevyhnutná. Keby sa výmena neuskutočnila včas, porušenie starého záveru typu 3W by si vyžiadalo oveľa vyššiu investíciu.

Oprava sa realizovala na úseku diaľnice D1 v kilometri 5,220 v ľavom jazdnom páse, konkrétne medzi mostom nad Bajkalskou ulicou a ľavobrežnou estakádou Prístavného mosta. Tento úsek sa nachádza v mieste, kde diaľnica križuje Prístavnú ulicu a v blízkosti lokality Nivy. Po dokončení prác je doprava v tomto úseku opäť plne obnovená bez akýchkoľvek rýchlostných alebo iných obmedzení.

Bratislavské mosty, vrátane Prístavného mosta, denne využije takmer 100-tisíc vozidiel, preto bola táto oprava kľúčová pre zabezpečenie plynulého a bezpečného prejazdu cez tento dôležitý dopravný uzol.