Divadlo ASTORKA Korzo ’90 otvára jubilejnú 35. divadelnú sezónu s bohatým programom

62
Príhody tuláka po Slovensku Foto: Jan Malíř/Divadlo ASTORKA Korzo ´90
Príhody tuláka po Slovensku Foto: Jan Malíř/Divadlo ASTORKA Korzo ´90

Divadlo ASTORKA Korzo ’90, ktoré sa hrdí svojou dlhoročnou tradíciou a jedinečnou tvorbou, vstupuje do svojej 35. divadelnej sezóny a sľubuje mnoho nezabudnuteľných zážitkov. Bratislavský samosprávny kraj ako zriaďovateľ tejto kultúrnej inštitúcie pripravuje pre divákov pestrý program, ktorý zahŕňa nielen predstavenia v Bratislave, ale aj medzinárodné hosťovania.

Sezónu slávnostne otvorí koncert Szidi Tobias & Band dňa 6. septembra 2024 v Štúdiu A2 v Novom župnom divadle na Mickiewiczovej 2. Po tomto hudobnom štarte sa ASTORKA znovu predstaví v Prahe, kde 7. septembra 2024 uvedie inscenáciu HALPERN A JOHNSON od Lionela Goldsteina v réžii Ondreja Spišáka.

V septembri sa divadlo zapojí aj do Festivalu židovskej kultúry „Shalom chaverim“, ktorý organizuje Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s Ústredným zväzom židovských náboženských obcí na Slovensku. Na tomto festivale ASTORKA uvedie inscenácie NEVESTA a HALPERN A JOHNSON priamo na Námestí SNP 33. Festival vyvrcholí vystúpením Michaela Szatmáryho so stand-up komédiou.

Divadlo tiež obohatí svoj repertoár o dve nové inscenácie: grotesku VÁHAVEC od Chanocha Levina a portréty troch významných žien v hre od izraelských dramatičiek Dalie Shimko a Yossefy Even Shoshan, ktorú pripravuje režisérka Alena Lelková.

Z minulých sezón sa diváci môžu tešiť na obľúbené inscenácie, vrátane ocenenej NEVESTY a diváckeho hitu JAKUB A JEHO PÁN. ASTORKA bude pravidelne uvádzať aj svoje najúspešnejšie predstavenia, ktoré dosahujú vysokú reprízovosť, ako napríklad Príhody dr. Zvonka Burkeho a už spomínanú hru HALPERN A JOHNSON.

Nezabudnite, že v októbri divadlo privíta ďalšieho hosťa – Divadlo Jonáša Záborského z Prešova s inscenáciou VÁŇA A SOŇA A MÁŠA A SPIKE. Divadlo ASTORKA Korzo ’90 tak pokračuje v tradícii prezentovania kvalitnej a rôznorodej divadelnej tvorby, ktorá oslovuje široké spektrum divákov.

Vstupenky sú k dispozícii na pokladni divadla, cez webovú stránku www.astorka.sk a www.ticketportal.sk.

Kontakt pre hromadné objednávky:

Divadlo ASTORKA Korzo ’90 je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja.