Račiansky kotlík pomáha deťom so špeciálnymi potrebami

272
Račiansky kotlík

Tradičná súťaž vo varení gulášu – Račiansky kotlík – sa opäť vracia už so svojím 3. ročníkom. Uskutoční sa 28. septembra 2024 v Amfiteátri Knižkova dolina v Rači.

Tento rok bude plný skvelej atmosféry, chutného gulášu a zábavy pre celú rodinu. Podujatie, ktoré organizuje občianske združenie Dotyky svetla, vzniklo v spolupráci s Miestnym úradom Rača, je venované nielen súťaži vo varení gulášu, ale aj podpore špeciálneho školstva. Výťažok z akcie, ako je už tradičné, bude smerovať na pomoc deťom so špeciálnymi potrebami.

„Súťažné varenie gulášu odštartuje už o 9:00 hod. a súťažiace tímy budú mať možnosť ukázať svoje kuchárske schopnosti a zaujať porotu. O 13:00 hod. sa návštevníci môžu tešiť na ochutnávku gulášov a vyhodnotenie najlepšieho kuchára. Tento gurmánsky zážitok doplní bohatý kultúrny program,“ uviedol Leonard Holbling z občianskeho združenia Dotyky svetla.

Vystúpenia začnú už o 13:30 s talentovanými žiakmi Základnej umeleckej školy Vrbenského, ktorí predvedú svoje umelecké nadanie. O 14:30 sa na pódiu objaví saxofonista Ernest Kováč, ktorého vystrieda Oliver Kucharovič o 15:30 so svojím vystúpením. Celé popoludnie zavŕši kapela Dobrá spoločnosť, ktorá bude baviť publikum od 16:30 do 17:30. Počas celého dňa bude hudbu zabezpečovať DJ Roman Miláček.

Račiansky kotlík sa za posledné roky stal obľúbeným podujatím nielen medzi miestnymi obyvateľmi, ale aj širším okolím. Atmosféru dotvárajú nielen súťaže a kultúrny program, ale aj priateľské prostredie a komunitný duch. Podujatie tak slúži nielen ako miesto stretnutia, ale aj ako prostriedok, ako pomáhať tým, ktorí to potrebujú.

Radi varíte? Zapojte sa do súťaže aj vy

Ak máte chuť sa zapojiť do súťaže alebo prísť ochutnať guláš, neváhajte. Pre viac informácií o prihlásení svojho tímu na súťaž vo varení gulášu kontaktujte organizátorov na čísle 0902 634 242.

Tešíme sa na vašu účasť na tomto výnimočnom podujatí, kde vás čaká nielen vynikajúci guláš, ale aj nezabudnuteľná zábava.