Grassalkovichova záhrada opäť otvorená

1607

Mestská časť Bratislava – Staré mesto začína po uvoľnení niektorých opatrení, v súvislosti so šírením nového ochorenia COVID-19, postupne sprístupňovať niektoré svoje parky a záhrady.

Ako prvú by dnes mala otvoriť Grassalkovichovu záhradu, avšak zatiaľ len v obmedzenom čase od 15.00 do 20.00. Mestská časť o tom informuje na sociálnej sieti.

Technické služby Starého Mesta ešte dolaďujú posledné úpravy, aby bolo všetko pripravené tak, ako má byť. Tráva je pokosená, hracie prvky a lavičky vyčistené, opravené a vydezinfikované, tie, ktoré to potrebovali, sme vymenili,“ uvádza mestská časť s tým, že verejné toalety v záhrade zostanú naďalej zatvorené.

Grassalkovichova záhrada

Ak všetko pôjde dobre, od pondelka 4. mája by záhradu radi otvorili počas bežných otváracích hodín. Následne by mali pridať aj Medickú záhradu.

Mestská časť však v tejto súvislosti naďalej vyzýva na zodpovedné správanie. Počas pobytu v Grassalkovichovej záhrade treba myslieť na všetky opatrenia proti šíreniu nového koronavírusu. Použite rúška, udržujte dostatočnú vzdialenosť od ostatných návštevníkov a – buďte ohľaduplní. 😷 2m 😷

Dodržiavanie opatrení je najlepšou vakcínou.

Zdroj: Staré mesto