Klientské centrá už fungujú naplno

1589

Klientské centrá a kontaktné pracoviská Ministerstva vnútra SR budú sú od stredy 20. mája v plnej prevádzke.

pondelok 8:00 – 15:00
utorok
8.00 – 15:00
streda
8:00 – 17:00
štvrtok
8:00 – 15:00 (nestránkový deň pre úsek zbraní)
piatok
8:00 – 14:00

Na úseku dopravných evidencií boli doteraz vybavovaní len klienti, ktorí boli objednaní on-line. V bežnom režime budú opäť vybavovaní aj tí klienti, ktorí nemajú on-line objednávku.

Agendy v režime bez obmedzení:
– občianske preukazy
– vodičské preukazy
– cestovné pasy
– úkony na úseku zbraní a streliva

Bádateľne štátnych archívov budú pre verejnosť opätovne otvorené od 25. mája 2020, pričom štátne archívy prijímajú žiadosti o predloženie archívnych dokumentov na štúdium už od 20. mája 2020.

I napriek uvoľňovaniu opatrení pripomíname možnosť využívania elektronického vybavovania z pohodlia domova, prostredníctvom www.slovensko.sk. Využitím tejto formy sa správne poplatky znižujú o polovicu (najviac o 70 eur). Na úhradu správnych poplatkov je možné využiť mobilnú aplikáciu (https://www.posta.sk/…/prirucka-pre-mobilnu-aplikaciu-ekolo…) alebo virtuálny eKolkomat (m.ekolky.gov.sk/Login.aspx).

Naďalej je povinné nosenie rúšok v interiéroch, čiže klienti môžu do budov okresných úradov a klientskych centier vstupovať len s rúškom, šálom alebo obdobnou ochranou tváre. Každý návštevník je povinný pri vstupe do budovy ošetriť si ruky dezinfekčným prostriedkom. Ďakujeme, že ste zodpovední a disciplinovaní.

Zdroj: Ministerstvo vnútra SR