Do Základných škôl v Rači bude môcť nastúpiť každý žiak

808

Do Základných škôl v mestskej časti Rača budú môcť nastúpiť všetci žiaci 1. až 5. ročníka, ktorého rodičia prejavili záujem o nástup dieťaťa do základnej školy od 1. júna. Aj napriek obmedzeniam sa tak dohodol starosta Rače na spoločnom stretnutí s riaditeľkami základných škôl.

Každá škola bude mať vymedzené, ktoré skupiny budú ako vstupovať do budov v troch vstupoch. Rodičov žiadajú, aby merali teplotu a sledovali možné prejavy Covid-19 už ráno pred odchodom do škôl. Všetci rodičia budú o pravidlách podrobne informovaní.

Čo sa týka škôlok systém sa stále nastavuje, keďže zatiaľ je záujemcov o nástup od 1.6. viac ako sú kapacitné možnosti.  Ak rodičia z dôvodu práce nevyhnutne nepotrebujú, aby ich dieťa nastúpilo do škôlky od 1.6., mestská časť žiada, aby svoj záujem ešte prehodnotili.

Prednostné právo nástupu budú mať zamestnanci v povolania, ktoré nie je možné vykonávať formou „home office“. Ide napríklad o záchranne zložky, opatrovateľky či policajtov ale aj vodičov MHD, predavačov či zamestnancov údržby. Ak rodinu tvoria dvaja rodičia v spoločnej domácnosti nemožnosť práce „home office“ sa musí týkať oboch.

Zdroj: Rača