Spúšťa sa premávka električiek cez tunel Námestie Ľ. Štúra – Kapucínska

1354

Od pondelka 27. júla 2020 bude spustená premávka električiek cez tunel a po nábreží v úseku Námestie Ľ. Štúra – tunel – Kapucínska. Električkové linky 4 a 9 budú premávať po zmenených trasách na priebežnú konečnú zastávku Chatam Sófer.

Vozidlá budú medzi linkami „prejazdovať“, čo je systém, ktorý Bratislavčania už poznajú z minulých rokov. Zmena z linky 4 na linku 9 i naopak sa udeje pred zastávkou Chatam Sófer, na ktorú prídu už so zmeneným označením.

To znamená, že linka 4 po odchode zo zastávky Most SNP zmení číslo na linku 9 a bude pokračovať do Ružinova. Obdobne sa linka 9 po odchode zo zastávky Kapucínska zmení na linku 4 a bude pokračovať na ŽST Nové mesto alebo Zlaté piesky (každý druhý spoj).

V súvislosti so spustením električkovej trate teda príde k nasledujúcim zmenám v organizácii MHD:

Linka 4 obojsmerne: Zlaté piesky / ŽST Nové Mesto – Trnavské mýto – Krížna – Špitálska – Kamenné nám. – Jesenského – Nám. Ľ. Štúra / Šafárikovo nám. – Most SNP – Chatam Sófer, pričom zo zastávky Chatam Sófer pokračuje cez tunel ako linka 9 do Ružinova.

Linka 9 obojsmerne: Ružinov, Astronomická – Trnavské mýto – Blumentál – Obchodná – Kapucínska – Chatam Sófer, pričom zo zastávky Chatam Sófer pokračuje po nábreží a Šafárikovom nám. ako linka 4 na Zlaté piesky / ŽST Nové Mesto.

Od tohto dňa taktiež príde k posilneniu intervalu liniek 1, 4 a 9 počas prázdninových pracovných dní na 5 minút.

Odporúčaný prestup medzi električkovými linkami 4 a 9 a autobusovými linkami vrátane liniek X5 a X33 je na zastávke Chatam Sófer.

Zdroj: Dopravný podnik