Vybrali ste najlepšiu fotku bratislavskej MHD roku 2020

1287

Vďaka vašim hlasom poznáme víťazov najlepších troch fotiek tohtoročnej ankety o fotku roka 2020. Za rok 2020 pribudlo na portáli imhd.sk v bratislavskej sekcii vyše 4400 fotografií, ktoré sa venovali dianiu v doprave a významnejším udalostiam v uplynulom roku. Medzi ne môžeme zaradiť najmä početné množstvo rekonštrukcií a modernizácií električkových tratí v Bratislave, nové autobusy pristávajúce na letisku, rôzne testované špeciály ako aj rôzne obmedzenia v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19.

3. miesto

Nadišiel čas, aby Dopravný podnik zhodnotil víťazov ankety, ktorá prebiehala na stránkach imhd.sk od 18. do 31. januára 2021. Celkovo sa hlasovania v ankete zúčastnilo 490 hlasujúcich.

Fotografia z tretieho miesta zachytáva bývalý berlínsky Solaris Urbino 18 #3215, ktorý v čase rannej špičky uniká zvedavým lúčom septembrového slnka, aby doviezol svojich cestujúcich do cieľa svojej cesty načas. Tootti-mu sa podarilo zachytiť autobus v rannej nekompromisnej nálade, doplnenej o lúče svetlometov, ktoré prerážajú ranné cesty Bratislavy.

Fotografia získala v ankete 9 percent, čím sa umiestnila na treťom mieste.

2. miesto

Na druhom mieste zabrzdila, rovnako ako na fotke, Vianočná električka v podaní ČKD Tatra K2G #7085. Vianočná električka je obklopená vianočnou atmosférou až do posledného milimetra. Stovky svetielok objímajú električku, ktoré spolu s bohato vysvieteným stromom pred Kostolom sv. Štefana vytvárajú predvianočné stereo na Kapucínskej. Predvianočného ducha hrdo stráži Bratislavský hrad v pozadí.

Fotografia získala v ankete 25 percent hlasov, čím sa umiestnila na druhom mieste.

1.miesto

Prvé, víťazné miesto zaujala pätica Solarisov, ktoré sú zachytené z pešieho nadchodu na Brnianskej ul. Nové letiskové autobusy Solaris Urbino 18 IV vytvorili počas svojho príchodu do Bratislavy nekompromisnú bariéru v jazdnom pruhu, do ktorej je lepšie sa nemiešať. Autobusy však svojimi displejmi hovoria jednohlasne: „AHOJ, BRATISLAVA“ a d3k0 ich z prvého miesta zdraví naspäť.

Víťazná fotografia získala v ankete 34 percent hlasov, čím hrdo obsadila prvé miesto tohtoročnej ankety o fotku roka 2020.

Zdroj: imhd.sk