Cez víkend sme zaočkovali vyše 5000 ľudí. Spolu už 16 tisíc

1708

Už tretí víkend očkujeme vo veľkokapacitnom očkovacom centre na Tehelnom poli. Počas tohto víkendu sme zaočkovali 4800 ľudí a ďalších takmer 500 v našom druhom očkovacom centre v Karlovej Vsi. Spolu je to už 16 tisíc zaočkovaných obyvateľov kraja.

Nepomohlo celoplošné testovanie, nepomohol lockdown, ale až keď sme začali očkovať, čísla sa zlepšujú. Preto maximum našich síl venujeme očkovaniu. Takto to vyzeralo v Očkovacom centre Bratislavského kraja počas tretieho víkendu.

V sobotu 27. marca samosprávny kraj zaočkoval vo veľkokapacitnom centre 2350 ľudí. Kraj očkuje aj náhradníkov v spolupráci so zdravotnými poisťovňami. Po prvý krát sa tento víkend začalo s očkovaním ťažko zdravotne postihnutých.

„Som presvedčený o tom, že cestou k slobode a životu bez obmedzení je očkovanie. Chápem, že nie každý sa chce dať zaočkovať, a nie všetky druhy vakcín majú u ľudí rovnakú mieru dôvery. Ak sa ale niekto chce dať zaočkovať, mal by tú možnosť dostať. Som rád, že aj naše očkovacie centrum prispeje k tomu, že už vidíme svetlo na konci tunela,“ uviedol Juraj Droba, predseda Bratislavského kraja.

FOTO: Takto to vyzeralo v najväčšom, najbezpečnejšom a najmodernejšom očkovacom centre počas tretieho víkendu

Viac fotografií nájdete po kliknutí na TENTO odkaz.
Foto: BSK / Jana Šantavá

VIDEO: Čo vás čaká v Očkovacom centre Bratislavského kraja (Reportáž TV JOJ)

Moderátorka televíze JOJ Alena Stračiaková sa prišla pozrieť do najväčšieho očkovacieho centra na Slovensku a vyspovedala Ivanu Šurínovú a Michala Feika z Bratislavského samosprávneho kraja o tom, ako toto vakcinačné centrum funguje.