Hotelová akadémia na Mikovíniho v Bratislave vydala svoj časopis aj počas mimoriadnych korona dní

1953

Projekt Živá kniha je už tradíciou na našej škole. Tohto roku akciu organizovala trieda III.B, pod dohľadom p. učiteliek J.Furuglyas-Róžovej a E. Haškovej.  Projekt sa uskutočnil dňa 5.3.2020. Žiaci si určili hlavného manažéra a rozdelili sa do 5 skupín, v ktorých si určili svojho vedúceho.

Praktické maturity sú na našej škole preslávené. Každoročne sme sa mohli  tešiť na nejakú perfektnú gastronomickú akciu.  Žiaľ tohto roku sa nám nepodarilo uskutočniť … , veď viete prečo.   Maratón praktických maturít mala odštartovať trieda V.A, v hoteli Sheraton, dňa 4.4.2020 o 19:00. …. S názvom Od Tatier k Dunaju. Štafetu po nich mali prevziať triedy V.C a II.DS recepciou, ktorá sa mala konať 8.4.2020 o 18:30 v hoteli Park Inn. Ich témou bolo 7 divov sveta. Vyvrcholenie praktických maturít malo byť v réžií tried V.B a IV.Am. Žiaci mali pripravený spoločenský večer na tému Čo krok, to zážitok a hostia si ho mohli vychutnať  v hoteli Crowne Plaza, dňa 17.4.2020 o 18:00.  Ale …  NIČ !!!  Všetky sme sa tešili, chystali róby, objednávali sa u kaderníčok, aby sme vyzerali čo najlepšie.  (Nevadí, šaty  využijeme na budúci školský rok). Praktická maturita nakoniec uskutočnila formou simulovanej praktickej maturity. Kuchári navarili dohodnuté menu doma pre svoje rodiny (aspoň oni si pochutnali na delikatesách). Manažéri jednotlivých sekcií vykonali svoju prácu písomnou formou.  

 UČÍME SA DOMA … 

 Maturanti odišli, ale žiaci ostatných ročníkov ďalej pokračujú v dištančnom vzdelávaní vo všetkých predmetoch rôznou formou. Tu sú ukážky, ako to naši žiaci zvládajú: 

 Žiaci prvých ročníkov  v rámci predmetu chémia pracovali na projekte „Boj s odpadom“, ktorý bol zameraný na triedenie odpadu a jeho recykláciu. Jednou z úloh projektu bolo vytvoriť rôzne recyklované výtvory (ochranné rúška, nádoby na triedenie odpadu z kartónovej krabice, strašiak do záhrady z plastovej fľaše, črepníky na rastliny, popcornovač, pohár na perá, výšivka na tričko.    

V rámci predmetu biológia žiaci šili ochranné rúška.

Volám sa Peter Dudáš, som žiakom II.C triedy na našej škole a pripravil som si pre vás rozhovor s mojím otcom, profesionálnym kuchárom,  tiež Petrom Dudášom.

 Rozhovor s…

Kde momentálne pracuješ? V hoteli Crowne Plaza v Bratislave. Ako dlho pracuješ ako šéfkuchár?  Pracoval som 14 rokov na pozícii Executive Chef a aktuálne pracujem na pozícii Director of F&B. (od januára 2020, pozn. readaktora) Vyštudoval si  školu v odbore, ktorému sa teraz venuješ? Áno, študoval som na SOU spoločného stravovania na Mikovíniho ulici ,študijný odbor kuchár s maturitou v rokoch 1991 až 1995. Čo ťa motivovalo k tomu, že sa venuješ gastronómii aj profesionálne? Ak si dobre spomínam, tak asi láska k jedlu! J  Kto bol tvoj profesionálny vzor?   Francúzsky šéfkuchár Alain Ducasse

PREKVAPENIE v čase korony

 Projekt, ktorý vám na tejto stránke predstavíme bol nápadom, ktorý vznikol v čase pred koronou a všetci aktéri netušili, či sa im ho podarí uskutočniť.  Ale … naše dievčatá z III.B triedy sú veľmi šikovné !!!