Vietnamská kuchyňa na Mikovínke – viac ako len varenie

1830

V stredu 21. 02.2024 sa na pôde Hotelovej akadémie, Mikovíniho 1 v Bratislave uskutočnil workshop pod vedením vietnamského kuchára venovaný príprave typických vietnamských jedál. Workshopu sa zúčastnil aj zástupca vietnamskej národnostnej menšiny na Slovensku Viet Nguyen. Pozvanie prijali zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja – podpredseda Bratislavského samosprávneho kraja Martin Kuklovský, riaditeľka odboru školstva, mládeže a športu Jana Zápalová a vedúca oddelenia školstva Katarína Gogová.

Naši študenti sa zúčastnili interaktívneho workshopu, kde sa učili o tradičných vietnamských jedlách. Spolu so šéfkuchárom pripravili polievku Pho a vietnamské závitky. Vietnamská kuchyňa nám otvorila dvere do bohatej histórie a tradícií tejto krajiny. Študenti sa dozvedeli, ako ingrediencie odrážajú geografiu a klimatické podmienky Vietnamu a ako jedlo spája rodiny a priateľov.

Workshop s vietnamským kuchárom bol viac ako len varením a ochutnávaním jedál. Bol to zážitok, ktorý študentov obohatil o nové zručnosti, ale aj o nový pohľad na svet. O pohľad, v ktorom je prirodzené rešpektovať inakosť a hodnoty iných spoločenstiev.