Konferencia Križovatky sa každoročne zameriava na aktuálne témy týkajúce sa detí a mládeže s poruchami správania

61

Srdečne vás pozývame na 13. ročník medzinárodnej konferencie Križovatky, ktorá sa bude konať 3. až 4. októbra 2024 v Hoteli Tatra v Bratislave. Tento ročník nesie názov „Labyrint – cesta k zmene“ a bude sa venovať problematike detí a mládeže s poruchami správania v širšom kontexte.

O konferencii

Konferencia Križovatky sa každoročne zameriava na aktuálne témy týkajúce sa detí a mládeže s poruchami správania. Tento ročník privíta množstvo odborníkov z oblasti špeciálno-výchovných zariadení, výchovno-vzdelávacích inštitúcií, pomáhajúcich profesií, CDR (Centrá pre deti a rodiny), CPaP (Centrá pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie), ŠLPaP (Špeciálne liečebno-výchovné pedagogické centrá), ÚPSVaR (Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny), mimovládnych organizácií a ďalších relevantných oblastí.

Cieľom konferencie je šíriť skúsenosti a dobrú prax prostredníctvom odborných príspevkov, bulletinu a recenzovaného zborníka. Účastníci sa môžu tešiť na prezentácie najnovších výskumov, metodík a praktických postupov, ktoré môžu aplikovať vo svojej každodennej práci s deťmi a mládežou.

Minulé ročníky

Od svojho vzniku v roku 2009 sa konferencia Križovatky stala významným podujatím pre odbornú komunitu. Každoročne sa jej zúčastňuje približne 200 účastníkov, vrátane vedcov, odborníkov z praxe, zamestnancov zariadení, zástupcov štátnej správy a samospráv. Predchádzajúce ročníky sa zameriavali na témy ako trendy v prevýchove, práca s rodinou, náhradná výchova a iné. Konferencia reaguje na aktuálne výzvy a prináša najnovšie poznatky, ktoré pomáhajú zlepšovať prístupy k práci s deťmi a mládežou s poruchami správania.

Prihlásiť sa na konferenciu je možné na mailovej adrese dckrizovatky@gmail.com

Veríme, že spoločne prispejeme k lepšiemu pochopeniu a riešeniu výziev, ktorým čelia deti a mládež s poruchami správania.