Dočkajú sa Karlovešťania od mesta vybudovania cyklotrasy v zátoke?

904

Nekonečný príbeh. Tak sa dá označiť postup zainteresovaných inštitúcií v téme vybudovania cyklochodníka v úseku od Marka Twaina po Most Lafranconi. Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová dostala začiatkom leta za jeden rokovací stôl zástupcov mesta aj Univerzity Komenského. Tí sa síce zhodli, že asfaltové prepojenie vybudovať treba, no všetko zatiaľ zostalo po starom. Starostka preto opäť upozorňuje, že uplynuli tri mesiace, leto sa skončilo, a cyklisti aj chodci musia po daždi naďalej obchádzať kaluže plné vody.

Všetko stojí a padá na dohode s Univerzitou Komenského v Bratislave, ktorá vlastní pozemky v zátoke. Hlavné mesto potrebuje tieto pozemky pod budúcou cyklotrasou získať do svojho vlastníctva. Bratislavský magistrát tvrdí, že vec nezostala v zabudnutí a pracuje na nej. Kedy sa materiál konečne dostane na rokovanie mestského zastupiteľstva, však mesto neuviedlo.

Cyklochodník chýba už roky

Cyklisti majú dve možnosti ako sa dostať z Karlovej Vsi do mesta. Prvou je existujúca trasa popri botanickej záhrade slalomom okolo autobusovej zastávky a pomedzi piliere nadchodu. Môžu prejsť aj cez Karloveskú zátoku. Tam ich však čakajú jamy a po daždi aj kaluže blata. Túto lokalitu využívajú okrem obyvateľov Karlovej Vsi či Devína aj študenti z neďalekého študentského domova Družba a z Fakulty telesnej výchovy a športu. Je aj prístupovou lokalitou k univerzitnej botanickej záhrade.

Zdroj: Karlova Ves