Štefan Béreš, žiak Hotelovej akadémie na Mikovíniho zo IV. Am triedy sa zúčastnil 11. ročníka celoštátnej súťaže hotelových akadémií a stredných odborných škôl v odbore kuchár Finále Gastro Junior Skills Slovakia, Skills Slovakia – Gastro Junior Metro Cup na Medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro, Incheba pod vedením hlavnej MOV Ing. Emílie Bačovej. Predchádzalo tomu víťazstvo v semifinálovom kole 27. januára 2022 v SOŠ obchodu a služieb v Piešťanoch. Celoštátneho kola sa zúčastnilo 6 žiakov.
Cieľom súťaže je nájsť zručných a talentovaných kuchárov, ktorí by boli nominovaní do juniorského a neskôr do seniorského tímu kuchárov a cukrárov SZKC, ktorý bude reprezentovať Slovensko na domácich aj zahraničných gastro súťažiach.
Súťažiaci boli povinní pripraviť tri rovnaké porcie moderného inovatívneho teplého pokrmu s prílohami v časovom limite 120 minút. Súťažný pokrm musel mať charakter špeciality v modernej úprave, pokrm, ktorý zodpovedá modernej gastronómii. Povinnou surovinou bola Platesa obyčajná. Okrem toho bol tesne pred súťažou odhalený malý Mistery box, v ktorom boli utajené suroviny. Z neho si museli súťažiaci minimálne tri výrobky zahrnúť do pripravovaného súťažného jedla. Štefanovi srdečne gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.