![56f643ff-635f-45f6-b635-c8584da93369 (1)](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2024/11/56f643ff-635f-45f6-b635-c8584da93369-1-696x522.jpg)
Na župnej Hotelovej akadémii Mikovíniho v Bratislave uskutočnil jedinečný workshop japonskej kuchyne, ktorý priniesol nádych exotiky priamo do srdca našej školy. Táto udalosť sa konala v spolupráci s Japonskou ambasádou a pod vedením šéfkuchárky Natsumi Kakita zo spoločnosti Kizuna, s.r.o., ktorá študentom a učiteľom priblížila skutočnú japonskú precíznosť, harmóniu chutí a úctu k tradícii.
Workshop sa zameral na autentické japonské techniky a chute, pričom účastníci sa učili pripravovať obľúbené japonské bento sety:
- Hourensou no Ohitashi – špenát ochutený sezamovou omáčkou, ktorá zvýraznila prirodzenú chuť zeleniny a spojila ju s bohatou sezamovou pastou.
- Sake no Teriyaki – tradične pripravený teriyaki losos marinovaný v sladko-slanej omáčke, ktorú šéfkuchárka pripravila krok za krokom priamo pred študentmi.
- Tamagoyaki – rolovaná omeleta s jemnou textúrou a ľahko sladkou chuťou, ktorej príprava vyžadovala zručnosť a precíznosť.
- Onigiri – tradičné ryžové guľky s rôznymi náplňami, známe svojou jednoduchosťou a precíznym tvarovaním.
Okrem praktických ukážok Natsumi Kakita priblížila kultúrny a historický význam jednotlivých jedál, čím poskytla študentom hlbší pohľad do japonskej kuchyne. Tí mali možnosť nielen ochutnať autentické chute, ale aj získať nové znalosti a zručnosti, ktoré môžu využiť vo svojej kulinárskej praxi.
![](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2024/11/a0fccbd0-262e-4117-974c-620156f70c22.jpg)
![](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2024/11/a4d1958f-55b9-48bd-83c9-697ac71fdccc.jpg)
![](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2024/11/248715d2-a3a7-44fe-bb47-36704fb55959.jpg)
![](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2024/11/6742f613-38c1-4ed1-9e60-ade05bf13c85-1.jpg)
![](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2024/11/69a752af-36c7-4114-b093-94d61f23b7a2.jpg)
![](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2024/11/670bb257-efc2-4279-8144-22b5079844ad.jpg)
![](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2024/11/0b538fae-241f-4b8a-8ecc-6e75e37e246d.jpg)
![](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2024/11/6b3ffd76-ecb8-4f7d-bbce-52884490e0d6.jpg)
![](https://bratislavskykraj.sk/wp-content/uploads/2024/11/17db56e1-1376-4347-a0b9-241a91e63445.jpg)
Tento workshop bol pre študentov a učiteľov veľkou inšpiráciou a pripomenul im, že kuchyňa je viac než len kombinácia surovín. Sme vďační za túto príležitosť a veríme, že podobné podujatia motivujú našich študentov hľadať inšpiráciu aj za hranicami Slovenska a rozvíjať svoje zručnosti na medzinárodnej úrovni.