Na župnej Hotelovej akadémii Mikovíniho v Bratislave uskutočnil jedinečný workshop japonskej kuchyne, ktorý priniesol nádych exotiky priamo do srdca našej školy. Táto udalosť sa konala v spolupráci s Japonskou ambasádou a pod vedením šéfkuchárky Natsumi Kakita zo spoločnosti Kizuna, s.r.o., ktorá študentom a učiteľom priblížila skutočnú japonskú precíznosť, harmóniu chutí a úctu k tradícii.
Workshop sa zameral na autentické japonské techniky a chute, pričom účastníci sa učili pripravovať obľúbené japonské bento sety:
- Hourensou no Ohitashi – špenát ochutený sezamovou omáčkou, ktorá zvýraznila prirodzenú chuť zeleniny a spojila ju s bohatou sezamovou pastou.
- Sake no Teriyaki – tradične pripravený teriyaki losos marinovaný v sladko-slanej omáčke, ktorú šéfkuchárka pripravila krok za krokom priamo pred študentmi.
- Tamagoyaki – rolovaná omeleta s jemnou textúrou a ľahko sladkou chuťou, ktorej príprava vyžadovala zručnosť a precíznosť.
- Onigiri – tradičné ryžové guľky s rôznymi náplňami, známe svojou jednoduchosťou a precíznym tvarovaním.
Okrem praktických ukážok Natsumi Kakita priblížila kultúrny a historický význam jednotlivých jedál, čím poskytla študentom hlbší pohľad do japonskej kuchyne. Tí mali možnosť nielen ochutnať autentické chute, ale aj získať nové znalosti a zručnosti, ktoré môžu využiť vo svojej kulinárskej praxi.
Tento workshop bol pre študentov a učiteľov veľkou inšpiráciou a pripomenul im, že kuchyňa je viac než len kombinácia surovín. Sme vďační za túto príležitosť a veríme, že podobné podujatia motivujú našich študentov hľadať inšpiráciu aj za hranicami Slovenska a rozvíjať svoje zručnosti na medzinárodnej úrovni.