Grobskí husacinári oficiálne otvorili sezónu symbolickým preletom húsky ponad ich dvory.
Aj keď nás túto sezónu čaká menej podujatí ako zvyčajne, jesenné špeciality si odopierať nemusíme. Husacinári zo Slovenského Grobu sú pre svoje fantastické recepty a skvelé husi známi aj za oceánom a od soboty oficiálne odštartovali hlavnú – jesennú sezónu. Keď je pekné počasie, môžete využiť sedenie vonku na priestranných dvoroch a po dobrom jedle sa prejsť po obci, kde na námestí uvidíte symbol Grobu – obrovskú sochu húsky.
Medzi tradičné špeciality okrem samotnej husaciny patrí husací vývar, pečienka, lokše či čerstvo upečený chlieb a domáca kapusta. Ak si necháte miesto na dezert, najčastejšie vám ponúknu lokšu na sladko alebo voňavú štrúdľu. Husacinári vám nalejú burčiak alebo malokarpatské vína a ak sa spýtate, či sa k husacine hodí biele alebo červené, dostanete odpoveď „oboje“. Odporúčame však navštíviť rodinné reštaurácie, ktoré sú v Cechu husacinárov, ktorý je zárukou kvality aj príjemného posedenia. Dobrú chuť!