S príchodom chladnejšieho počasia si viac dopriavame rôzne kulinárske špeciality. Jednou z nich je aj husacina. Nie všetci však vedia, že nielen jeseň je ideálnym časom vychutnať si túto slovenskú špecialitku. Dať si ju môžete celoročne. Najznámejšou obcou v Bratislavskom kraji, ktorá sa husacinou priam preslávila, je Slovenský Grob.
V tejto malebnej obci pod Karpatami funguje táto tradícia už viac ako 100 rokov. Za ten čas ochutnali do chrumkava upečenú husacinu nielen domáci, ale aj zahraniční turisti z celého sveta.
V obci nájdete takmer 30 prevádzok, kde si môžete vychutnať pravé husacie hody so všetkým čo k tomu patrí. Slovenský Grob má dokonca aj svoj Cech husacinárov, ktorý vznikol v roku 2000 a združených je v ňom sedem prevádzok.
Ak si chcete dopriať pravý grobský gastronomický zážitok, teda pečenú hus a husacie hody, ideálne je sa dopredu objednať.