Na Mikovínke v rámci praktických maturitných skúšok organizujú výnimočné podujatie

1179
Na Mikovínke v rámci praktických maturitných skúšok organizujú výnimočné podujatie
Na Mikovínke v rámci praktických maturitných skúšok organizujú výnimočné podujatie

Študenti Hotelovej akadémie, Mikovíniho 1 v Bratislave v rámci praktických maturitných skúšok už tradične organizujú výnimočné podujatie, kde predvedú komisii, ale aj pozvaným hosťom, aké zručnosti a schopnosti počas štúdia nadobudli. V školskom roku 2022/2023 žiaci pripravili oslavu Dňa učiteľov, cestu po Európe, poľovačku, čaj o piatej i ochutnávku vín.

Študenti nadstavbového štúdia II.Ds triedy pripravili slávnostnú recepciu pri príležitosti Dňa učiteľov. Žiaci sa prezentovali pestrou škálou rôznych jedál. Učiteľov zaujali aj netradičné moderné zákusky. Ponuku doplnili miešané nápoje, víno od známych vinárov z Malokarpatskej oblasti a rôzne druhy káv.

Žiaci V.A sa rozhodli  zorganizovať slávnostnú recepciu pri príležitosti 15. výročia realizácie medzinárodných projektov na škole s témou Erasmus nás spája. Slávnostná recepcia sa konala v hoteli Sheraton a celé podujatie sa nieslo v duchu cesty po Európe vzdávajúce hold spolupráci, diverzite dnešného globálneho sveta, spolupatričnosti a rešpektovaniu inakosti.

Veľmi netradičnú tému si vybrali študenti tried V.C a IV.Am, ktorí organizovali Čaj o piatej nesúci sa v duchu poľovačky. Zlatá sála Palace Art Hotela v Pezinku, v ktorej sa podujatie konalo, len podčiarkla výnimočnosť tejto udalosti. Nechýbala prezentácia poľovačky, degustácia vzácneho čaju, butterfly tea a gastronomický zážitok v podobe hlavného chodu – danielí chrbát na vínovej omáčke s paštrnákovým pyré a maslovou tekvicou, ktorý bol servírovaný spolu s vhodne vybraným červeným vínom.

Poslední skladajúci praktickú časť maturitnej skúšky boli študenti V.B, ktorí organizovali raut s témou Vínna cesta. Kvalitné víno, somelierska prezentácia na vysokej úrovni, výborne gastronomické špeciality pripravené v kombinácii s vínami, to všetko si mohli vychutnať hostia tohto podujatia v priestoroch Hotela Matyšák.

Každé podujatie dopadlo nad očakávania nielen žiakov a učiteľov, ale predovšetkým všetkých pozvaných hostí. Študenti pod vedením svojich pedagógov sa postarali o každý detail a vytvorili tak nezabudnuteľný zážitok pre všetkých prítomných.

Veríme, že študenti sa v budúcnosti nezľaknú žiadnej výzvy, či osobnej alebo profesionálnej, a úspešne sa im podarí preraziť v sektore gastronómie a hotelierstva. Držíme im palce!

Zdroj: Hotelová akadémia, Mikovíniho 1, Bratislava